Na zeehond nu zeven Siberische kamelen gespot in Assendelft

Nieuws
Na de verdwaalde zeehond heeft Assendelft nu Siberische kamelen te gast.
Na de verdwaalde zeehond heeft Assendelft nu Siberische kamelen te gast. (Foto: aangeleverd)

ASSENDELFT – Na de zeehond die de weg kwijt was op de Vaartdijk heeft Assendelft nog meer bijzondere bewoners: kamelen. Bij Hippisch Centrum De Delft, Akere 6a, staan nu ook zeven Siberische kamelen.

“Na de zeehond en de kamelen kun je je afvragen welk bijzonder dier er nog meer te zien is in Assendelft. Alleen gaan mijn tijdelijke gasten niet de zee in!”, lacht eigenaar Ron van Eerden over zijn bijzondere bewoners.

Via een relatie kwam Ron van Eerden in contact met circus Renz International. Die houden in de decembermaand hun kerstcircusvoorstellingen in Purmerend en zochten een tijdelijk onderkomen voor hun spullen, paarden en kamelen. De circusfamilie vond bij de Assendelftse manegehouder een willig oor voor een tijdelijke stalling.

Verbaasde blikken

“Het is toch bij ons al een mooi circus, dus waarom niet?”, lacht de ondernemer die kan genieten van de verbaasde blikken die bezoekers werpen als ze de bijzondere dieren bij het hippisch centrum zien staan. “Toen ze werden gebracht kwamen er eerst Spaanse en Friese paarden uit de trailers, gevolgd door zeven heuse kamelen. Toch geweldig leuk voor Assendelft? Hebben we ook weer leuke reuring in ons dorp.”

Verzorging tiptop in orde

Voor wie nu denkt ‘kunnen deze woestijndieren wel in ons nu koude en zompige landje gedijen?’ is het goed te weten dat ze droog staan en liggen en dat ook de verzorging tiptop in orde is. “Ze moeten juist buiten staan en kunnen daar ook heel goed tegen. Ook qua voer is het makkelijk, het zijn herkauwers. Ze eten net als paarden onder meer hooi”, licht Ron toe.

Wie de bijzondere bewoners van De Delft wil aanschouwen moet wel snel zijn. Circus Renz is al begonnen met de opbouw in Purmerend. Ron van Eerden verwacht dat zijn aparte gasten nog een weekje blijven logeren in Assendelft.

Afbeelding