Geslaagde Sint inzamelingsactie KISS Bakery

Nieuws
Dankzij de inbreng van de klanten van de KISS Bakery konden honderden Zaankanters een Sinterklaascadeau krijgen.
Dankzij de inbreng van de klanten van de KISS Bakery konden honderden Zaankanters een Sinterklaascadeau krijgen. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - De KISS Bakery kijkt blij terug op een geslaagde inzamelingsactie. Cindy Slaper-Van der Werff van stichting Prakkie Over 075 Zaandam en Jaco Schippers  van de KISS Bakery hielden een actie om Zaankanters die het niet breed hebben toch een leuke Sinterklaasavond te bezorgen. Dankzij de donaties van klanten konden ze honderden Zaankanters blij maken met een Sinterklaascadeau.  

De samenwerking tussen de bakkerij en stichting komt vanuit het feit dat de KISS Bakery Prakkie Over 075 Zaandam dagelijks steunt. De bakkerij bakt elke dag vers brood en werkt eraan om einde dag de winkel leeg te hebben. Regelmatig blijft er iets over wat elke dag rond 18.00 uur wordt opgehaald door de vrijwilligers van Prakkie Over 075 Zaandam. Zo krijgen ook diegenen die dit anders niet kunnen betalen vers brood en lekkere koeken. Bij de KISS Bakery kwam toen het idee op om onder de klanten speelgoed in te zamelen dat niet meer gebruikt werd en dat te geven aan Prakkie Over 075 Zaandam. Zodat zij rond 5 december niet alleen voedsel, maar ook Sinterklaascadeautjes konden uitdelen. Immers, de mensen die daar voedsel mogen ophalen, kunnen vaak zelf niet zomaar speelgoed kopen voor hun kinderen of kleinkinderen.

‘We willen meer dan alleen bakker zijn’

De sociaal betrokken bakkerij wil meer dan alleen bakker zijn. Jaco Schippers: “We proberen ook de plek te zijn waar mensen elkaar ontmoeten en initiatieven delen. En soms lukt dat. Zoals nu met de speelgoed inzamelingsactie waarbij honderden van onze klanten gebruikt speelgoed mooi hebben ingepakt en dit bij ons hebben afgegeven. Zodat wij dit konden doneren aan Stichting Prakkie Over 075 Zaandam. Een stichting die elke dag bij ons het overgebleven vers brood op komt halen en dit gratis verstrekt aan vele mensen die zonder hulp niet kunnen rondkomen. Zo kon Prakkie Over 075 buiten voedsel, nu ook honderden Sinterklaas cadeautjes uitdelen aan gezinnen die dit zich dit niet kunnen veroorloven. We willen alle klanten en betrokkenen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt.”

Zakken vol speelgoed zijn er ingezameld.
 Blijdschap bij Cindy Slaper-Van der Werff van stichting Prakkie Over 075 Zaandam.