Derde generatie Vriend zet koers naar gezonde toekomst Fiets.com

Nieuws
(v.l.n.r.) Bjorn en zijn broer Nico jr. zetten het levenswerk van hun vader Nico Vriend voort bij Fiets.com in Wormerveer.
(v.l.n.r.) Bjorn en zijn broer Nico jr. zetten het levenswerk van hun vader Nico Vriend voort bij Fiets.com in Wormerveer. (Foto: Evert Ruis)

WORMERVEER – De lente begint voor ons gevoel een maand eerder door de hoge temperaturen luidt de conclusie van natuurwetenschappers. Dat betekent ook dat het fietsseizoen eerder begint. Maar hoe is de conditie van jouw ‘stalen ros’? Is de fiets nog in goede conditie voor de eerste langere ritten? Of wordt het tijd voor inruilen en een nieuwe fiets? Het team van Fiets.com, gevestigd aan Plein 13 Wormerveer, adviseert juist nu al actie te ondernemen.

‘Koop je fiets niet online maar stap gewoon binnen en maak proefrit’

“Hoe graag we het ook zouden willen, spontaan binnenlopen om je E-bike af te geven voor een servicebeurt is niet mogelijk. Ja, voor de reparatie van een lekke band. We streven ernaar die binnen een werkdag weer rijklaar te hebben. Maar als het nodig is de fiets meerdere dagen veilig bij ons te stallen, zijn wij verplicht de batterij in een accukluis op te bergen. We hebben accukluizen, maar met zo’n 10.000 onderhoudsbeurten per jaar kun je voorstellen dat die praktisch altijd vol zitten. Tip: maak dus een afspraak. Dat kan heel makkelijk via onze werkplaatsplanner op www.fiets.com”, licht Bjorn Vriend toe.


Welke fiets kies jij? Met 1200 fietsen is er genoeg keuze.

Derde generatie

Hij is samen met zijn tweelingbroer Nico inmiddels ‘het gezicht van de zaak’. Vader Nico sr. heeft sinds 1 januari dit jaar de taken overgedragen aan zijn zoons. De naam Vriend staat zo’n beetje synoniem voor fiets. Want Bjorn en Nico jr. zijn al jaren werkzaam in de zaak en de derde generatie.

“Onze opa begon in 1959 in Spanbroek met de verkoop van fietsen en brommers. Het idee ontstond toen hij de hoeveel tweewielers zag die bij zijn kroeg werden gestald”, vertelt Bjorn over het ontstaan van tweewielerzaak. Onder de naam Vriend tweewielers centrum begon vader Nico Vriend in de jaren tachtig zijn fietswinkel in Blokker. Vanaf het jaar 2000 begon hij ook onder de naam Bike Motion met de online fietsverkoop in Wormerveer.


Zo’n 10.000 servicebeurten per jaar... 

Dealer A-merken voor Noord-Holland

“Vanaf 2006 zijn we onder onze huidige naam Fiets.com door gegaan en zijn we uitgegroeid tot één van de grotere dealers van A-merken fietsen in Noord-Holland”, vult Nico Vriend jr. aan.

Keuze uit circa 1200 fietsen

In de grote showroom in Wormerveer staan nu zo’n 1200 op voorraad, plus alle benodigde accessoires. Zoals een wand vol fietstassen. Er is een zeer brede keuze. Van kinderfietsen tot moederfietsen, van bakfietsen tot transportfietsen. En van de nieuwste modellen E-bikes - van praktisch alle bekende merken zoals Batavus, Sparta en Koga - tot het eigen topmerk I-Cycle.


Een luxe en solide kwaliteitsfiets, de I-Cycle. 

Eigen topmerk I-Cycle

“Ons eigen fietsmerk I-Cycle is door onze vader bedacht. Een I-Cycle is samengesteld met onderdelen van bekende merken. Zo is de motor (ook de accu) van topmerken als Bosch of Bafang. De versnelling van Shimano. Fiets.com voert al sinds 2013 het eigen merk I-Cycle. Tien jaar waarin het eigen merk zich heeft bewezen als de beste keuze in prijs/kwaliteit“, licht Bjorn toe.

“We laten de I-Cycle in eigen beheer samenstellen in Nederland en België. De ervaringen en wensen van de consument zijn daarbij rechtstreeks vertaald in het nieuwste op het gebied van vormgeving, kleur en techniek”, aldus Nico Vriend jr.

Stabiele, comfortabele E-bike

Het moet worden gezegd; een I-Cycle is een solide, fijne, zeer comfortabele fiets. Als redactiefiets hebben we in korte tijd dik 500 km mee gereden, gezien het jaargetijde vooral in slechte weeromstandigheden. Heel fijn is dan te merken dat de schijfremmen ook uitstekend hun werk doen als het regent. En je door de extra brede banden superstabiel bochten kunt nemen. Voor wie nu denkt, ‘ja maar als nou op vakantie in Limburg of Groningen pech krijg met een fiets van jullie eigen merk? Waar kan ik dan terecht voor service?’ Door het gebruik van onderdelen van bekende merken kunnen reparaties overal bij de erkende fietshersteller in Nederland uitgevoerd.


Twee kinderen achterop én een fietsrek voorop? Bij Fiets.com zijn er ook heel aparte moederfietsen.  

Honderden euro’s voordeel

Nog een groot pluspunt: een I-Cycle is stukken goedkoper dan fietsen van reguliere merken. Terwijl je wel een fiets rijdt met praktisch dezelfde componenten als de bekende merken. Tip: informeer eens naar de inruilmogelijkheden.

Hoe gaan de zoons Fiets.com doorzetten?

Bjorn: “Dat onze vader van zijn welverdiende rust mag genieten, want hij heeft een schitterende zaak opgebouwd. Wat zal blijven is de manier waarop we graag onze klanten helpen. Met onze achtergrond als nuchtere Westfriezen geven we duidelijk en eerlijk antwoord. Persoonlijk contact blijft bij Fiets.com voorop staan. We blijven werken aan het verbeteren van ons serviceniveau en snel schakelen om onze klanten mobiel te houden. Daarbij is ons motto; stap gewoon binnen in de zaak en maak een proefrit. Dan ervaar je pas het karakter van de fiets van je keuze. Sommige dingen moet je echt niet online willen kopen, zoals de fiets die bij jouw wensen past. Waarbij het aan ons is om de juiste fiets te adviseren.”

Zo wordt bij een proefrit altijd de vraag gesteld ’welke vorm van trapondersteuning vindt u fijn fietsen?’ “We letten scherp op de ervaringen na afloop van de proefrit. Hoe vond u de zithouding? Hoe werd het schakelen ervaren? De stand van het stuur? Wat vindt u van de kleuren?”, vult Nico jr. zijn broer aan.

Nog een motivatie om bij Fiets.com binnen te stappen: je maakt gelijk kennis met het bedrijf waar je straks je fiets met een gerust hart in onderhoud kan geven. Tenslotte kunnen onderhoud en reparaties ook niet online worden gedaan.


Op zoek naar een goed slot? Een fraaie fietstas? Een fietszitje voor de kleine? Accessoires genoeg bij Fiets.com

Goede aflevering

Goed om te weten: een E-bike is een technisch geavanceerd rijwiel. Bij de aflevering – in de aparte werkplaats – wordt de tijd genomen goede tekst en uitleg te geven hoe alles werkt. Plus allerlei slimme informatie over hoe je bijvoorbeeld je fietsaccu op de juiste manier moet aansluiten en inrijden om de maximale actieradius te bereiken.

Ook de komende lente zorgeloos opstappen? Kijk voor het inplannen van een werkplaatsbeurt op www.fiets.com maar ook voor het aanbod en veel meer fietsplezier.

Keuze uit 1200 fietsen bij Fiets.com
Naast de collectie van alle bekende fietsmerken biedt Fiets.com hun eigen merk I-Cycle aan. Een geweldige tweewieler die is opgebouwd uit onderdelen van topmerken als Bosch en Shimano.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding