Logo op top Saentoren kroon op twintigjarig jubileum Robidus

Nieuws
Met een druk op de knop werd door locoburgemeester Harrie van der Laan het licht ontstoken van de enorme Robidus letters op het dak van de toren waarmee het twintigjarig jubileum werd bekroond. In zijn rol als locoburgemeester overhandigde Van der Laan aan Robidus CEO Sven Kelder het 50 jaar Zaanstad bierpakket met de felicitaties voor het twintigjarig jubileum. De wethouder kreeg op zijn beurt de ingelijste historie van de iconische ‘Robidustoren’ mee om een plekje te geven in het gemeentehuis.
Met een druk op de knop werd door locoburgemeester Harrie van der Laan het licht ontstoken van de enorme Robidus letters op het dak van de toren waarmee het twintigjarig jubileum werd bekroond. In zijn rol als locoburgemeester overhandigde Van der Laan aan Robidus CEO Sven Kelder het 50 jaar Zaanstad bierpakket met de felicitaties voor het twintigjarig jubileum. De wethouder kreeg op zijn beurt de ingelijste historie van de iconische ‘Robidustoren’ mee om een plekje te geven in het gemeentehuis. (Foto: Foto's: Dirk Karten)

ZAANDAM – “De relatie tussen werken en gezondheid vindt ook de gemeente Zaanstad heel belangrijk. Niet voor niets hebben we recent het project Pact Zaandam Oost gepresenteerd. Daarin werken meer dan veertig organisaties mee om de mensen in die wijk te ondersteunen bij onder meer het houden en vinden van werk. Net zoals Robidus dat nu al twintig jaar doet voor werkgevers. Van harte gefeliciteerd met dit jubileum”, aldus locoburgemeester Harrie van der Laan.

Op en top Zaans bedrijf in dienstverlening treedt letterlijk uit de schaduw

Onlangs waren er veel lovende woorden te horen op de zeventiende – en hoogste - verdieping van de Saentoren bij de officiële onthulling van de gigantische Robidus letters. Die stralen nu letterlijk op alle vier de zijden van de toren. Met een druk op de knop ontstak de locoburgemeester het licht in de 2,25 m grote letters.


Het logo van Robidus schittert nu op alle vier de kanten van de toren.  

‘Gewoon geluk’

Sven Kelder, CEO van Robidus, toonde zich in z’n nopjes met deze superplek om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten.

“We hadden gewoon geluk want de Rabobank wilde hun naam niet meer op deze iconische toren promoten. Voor ons is het een prachtige kans onze naamsbekendheid te vergroten. Want wist jij dat Robidus al twintig jaar in de Zaanstreek bestaat? En dat we kantoren hebben op vier verdiepingen van de – wat we vanaf nu gaan noemen - Robidustoren?”, vroeg Sven Kelder aan de journalist.

Al sinds 2003 in Saentoren

Nee, eerlijk is eerlijk, die feiten waren ons onbekend. En toch is het bedrijf dat advies en operationele diensten levert aan werkgevers en verzekeraars op het gebied van sociale zekerheid al sinds 1 mei 2003 in de toren op het Ankersmidplein gevestigd.


Robidus Experience

Een bezoek aan ‘de buurman’ was ook voor de wethouder zeer aangenaam. “Ik vroeg me altijd al af; wat doen ze daar? Maar na deze aangename kennismaking weet ik het en zal de werkzaamheden die in dit mooie bedrijf worden verricht ook op het gemeentehuis doorgeven”, aldus Harrie van der Laan die ook de ‘Robidus Experience’ meemaakte. Dit is een rondleiding over de ‘weg van arbeidsperspectief’.

‘Robidus helpt werkgevers bij obstakels op de weg van arbeidsperspectief’

“Op de weg van je carrière kunnen er allerlei obstakels opdoemen. Onze samenleving wordt steeds complexer, kent allerlei uitdagingen. Daardoor kan een werknemer ‘van de weg afraken’ waardoor jij als werkgever gekwalificeerde mensen moet missen. En de arbeidsproductiviteit afneemt. Met ons team ondersteunt Robidus werkgevers in het werkveld van sociale zekerheid. Daarbij wordt gestuurd op perspectief, samenwerking, begrip en bewustwording. Met een goed arbeidsperspectief, vergroot je de veerkracht van mensen. Je voorkomt uitval en zorgt ervoor dat werknemers zo goed mogelijk in staat zijn hun functie uit te oefenen”, licht Sven Kelder het werk van zijn bedrijf toe.

Groei

Dat deze aanpak werkt, blijkt wel uit de constante groei van Robidus. “Toen ik zelf twintig jaar geleden begon was ons team vijftien man groot. Nu werken er circa 400 in Zaandam en 100 op ons kantoor in Breukelen. Normaal gesproken groeit een bedrijf van onder naar boven, alleen groeien wij in ons kantoor in Zaandam andersom doordat we steeds een etage meer nodig hadden”, lacht Sven Kelder.

Geen afscheid voor AH

Met de lijst van bedrijven waar Robidus mee samenwerkt, kun je een complete krantenpagina vullen. Een daarvan lichten we er uit: Ahold Delhaize. De samenwerking dateert vanaf het begin. Het is grappig dat Ahold als bouwer van de Saentoren, dus nog altijd ‘over de vloer’ komt in hun voormalige hoofdkantoor. Voor de Robidus slogan ‘Samen werken aan sociale zekerheid’ geldt dus ook een langdurig partnerschap.

Zie voor meer informatie over de diensten van Robidus www.robidus.nl

Afbeelding