Internationale Vrouwendag: Sisters in Zaanstad verbinden en empoweren

Nieuws
Shari Isselt-Karim en Parla de Hen-Rier: verbinden en empoweren
Shari Isselt-Karim en Parla de Hen-Rier: verbinden en empoweren (Foto: Charlotte Schaap)

ZAANDAM – “Wij staan voor vrouwen, verbinding en empowerment”, zegt Shari Isselt-Karim. Samen met Parla de Hen-Rier – grondlegger van ‘Sisters in Zaanstad’ (SiZa) en de rest van het team - zetten zij zich in voor Zaanse vrouwen. Tijdens Internationale Vrouwendag verzorgt SiZa 8 maart een groots evenement bij Melia Venue in Zaandam.

Het thema is ‘Één wereld, duizend vrouwen’ met aandacht voor ‘verleden, heden en toekomst van vrouwen in Zaanstad’. “We willen dat iedereen na het event iets geleerd heeft, opgeleefd en positief naar huis gaat”, aldus Parla.

Internationale Vrouwendag

Shari raakt niet uitgesproken over het programma: “Er komt een panelgesprek met inspirerende Zaanse vrouwen over de rol van vrouwen door de jaren heen. Stuk voor stuk zetten zij zich in voor de samenleving.”
“Verder zijn er standjes met allerlei producten. Denk aan henna zetten, kleurboeken met Afro kinderen van Nzuri Creates en ‘inclusieve kinderboeken’ (afbeeldingen van personen van verschillende culturen) van Aiko’s boekencollectie. Dat soort boeken zijn zo belangrijk voor herkenning en verbinding”, benadrukt Shari.
De hele avond kunnen mensen genieten van zelfgemaakte hapjes uit verschillende landen. DJ Seduction sluit de avond af. “Ze maakt er altijd zo een feestje van”, zegt Parla.

Empowerment en verbinding

Door het jaar heen houdt SiZa activiteiten speciaal voor vrouwen. “Voor sommigen voelt het veiliger om alleen met andere vrouwen te praten. We spreken elkaars taal”, zegt Parla. Tijdens haar zwangerschap miste zij verbinding met andere vrouwen en startte de stichting. Shari vult aan: “Toen ik bij SiZa kwam dacht ik gelijk, dit is zo leuk al die ‘like-minded’ vrouwen.”
Parla benadrukt het belang van empowerment vanuit zachtheid. Denk aan persoonlijke ontwikkeling. “We zijn allemaal gelijk. Vroeger maakte ik mijzelf kleiner. Ik wil dat toekomstige vrouwen niet voor hun plek hoeven te vechten, maar voor zichzelf opkomen”, zegt ze.
Kijk voor kaartjes op www.bit.ly/sistersinzaanstad

En voor meer informatie www.instagram.com/sistersinzaanstad