Kermis Wormerveer in opbouw

Nieuws
Kermis in opbouw inclusief tal van hekken
Kermis in opbouw inclusief tal van hekken (Foto: RodiMedia/KK)

De kermis in Wormerveer is een van de eerste kermissen van het Nederlandse kermisseizoen en valt tijdens Pasen. De kermis op het Marktplein is weer geheel omzoomd door hekken met zwarte doeken (veiligheidsmaatregelen) die het geheel een wat lugubere aanblik bezorgen. Op en rond het kermisterrein komen camera’s en zelfs extra verlichting. Ook dit jaar is DEV Security voor de beveiliging aanwezig. Dat er meer veiligheidsmaatregelen worden genomen heeft alles te maken met de incidenten die zich de afgelopen jaren op de kermissen in Zaanstad voor deden.    

STREEK - De Paaskermis van Wormerveer zal van woensdag 27 maart t/m maandag 1 april plaatshebben. Dat betekent ongetwijfeld weer een week lang plezier en vermaak voor jong en oud. Het Marktplein zal weer worden omgetoverd tot een feestterrein met attracties, spelletjes en lekker eten en drinken.

Op zaterdag 30 maart is er een prikkelarm uur van 13.00 tot 14.00 uur waarbij licht en geluid aanzienlijk worden gereduceerd en de attracties langzamer zullen draaien. Zo kunnen ook de mensen die niet goed tegen deze prikkels kunnen genieten van de kermis. De kermis is doorgaans geopend van 13.00 tot ongeveer 23.00 uur.

Kleuren genoeg achter de schermen
Kermis in opbouw
De eerste aanblik is somber
Nieuwsgierige toeschouwers
De eerste aanblik is somber
Straks zijn de hekken weg
Zo goed als klaar voor gebruik
Cameratoezicht noodzakelijk kwaad anno nu
Trillend en rillend in de rondte