Sexy Zaanbrug geopend

Nieuws
Afbeelding
(Foto: RodiMedia/KK)

STREEK - De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer te vervangen. Volgens insiders duurde het proces zelfs 25 jaar.

Zaterdagmiddag werd de brug officiële verbaal geopend in de Stoomhal. Dat geschiedde in aanwezigheid van gedeputeerde Jeroen Olthof (provincie Noord-Holland), wethouder Gerard Slegers (gemeente Zaanstad), wethouder Rolf van Wanrooij (gemeente Wormerland) en Gerrold Steenbergen (mede-eigenaar aannemer Reimert Groep).

Rondom de opening waren er in zowel de Wormer Stoomhal als de Wormeveerse Vermaning exposities over de geschiedenis van de brug (nu nr 5 in gebruik genomen) die de twee dorpen verbonden en nog altijd verbinden.

Onder ideale omstandigheden en grote belangstelling speelden het Zuider- en Noorderveer een belangrijke rol bij de ingebruikname. In zijn speech gewaagde Gerard Slegers van een ‘sexy brug’ en dat hij blij was niet alleen bij de beginfase betrokken te zijn geweest, maar juist ook nu bij het eindschot dat het beginschot moet zijn voor een lange gebruiksduur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding