Donatie voor Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek

Nieuws
Voorzitter Jaap Knap en secretaris Ria Boon ontvangen de cheque met de donatie.
Voorzitter Jaap Knap en secretaris Ria Boon ontvangen de cheque met de donatie. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - De Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek heeft recent een donatie van euro 3.500,- ontvangen van de landelijke stichting Vervoer voor elkaar. Onder het motto ‘mobiliteit zorgt ervoor dat mensen kunnen blijven meedoen’ stimuleert deze landelijke organisatie lokale initiatieven zoals de Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek e.o.

Deze Zaanse stichting brengt mensen die vanwege hun beperking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, tijdig en op een comfortabele en klantvriendelijke manier, naar hun plaats van bestemming. Dat doen zij met zes comfortabele en moderne rolstoelbussen. De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers. Er wordt een vergoeding berekend voor de ritten, maar deze is niet voldoende om bijvoorbeeld een nieuwe bus aan te schaffen.

Groot belang

“Het belang van goed en betrouwbaar vervoer voor ouderen en rolstoel afhankelijken is enorm groot. Door de vergrijzing is de behoefte aan vervoer groot maar ook eenzaamheid vraagt om betrouwbaar en goed vervoer om mensen bij elkaar te brengen en uit de eenzaamheid te halen”, aldus stichtingsbestuurslid Hans Brinkhuis. 

Rit aanvragen

Een rit aanvragen kan via www.zaanstreekvervoer.nl of 06-20903565 op werkdagen tussen 13.30 en 16.30 uur.