Krommenieër Woudpolder ontdekken per fiets

Nieuws

KROMMENIE - IVN afdeling Midden Kennemerland verzorgt zondag 26 maart een fietsexcursie om De Krommenieër Woudpolder. Deze ligt op NAP -1,25 meter en behoort volgens IVN tot een van rijkste weidevogelgebieden.

Al fietsend rondom veenweidegebied Krommenieërwoudpolder met zijn uitgebreide slotenpatroon en mix van landbouw- en natuurgebied gaan deelnemers aan de excursie samen met de natuurgids kijken naar de verschillende weidevogels als kievit, grutto en scholekster. Tevens is er aandacht voor andere grotere en hele kleine bewoners, de kleurrijke beplanting en de geschiedenis van dit gebied.
Deelnemers verzamelen zich om 8.30 uur (let op: zomertijd!) op de parkeerplaats van Recreatieterrein Zwaansmeer aan de Lagendijk in Uitgeest. Mensen kunnen op de fiets komen of hier hun auto parkeren en de fiets van de drager afhalen. IVN raadt mensen aan om voor onopvallende, warme, (geluidsloze) kleding te zorgen. Het is handig om een verrekijker mee te nemen. De route is ongeveer 9,5 kilometer lang, een aardig fietstochtje, een daarom beveelt IVN aan om jonge kinderen mee te nemen in een kinderzitje.
De excursie start om 8.45 uur en IVN verwacht rond 12.00 uur weer terug te zijn. Aanmelden kan via de website www.ivn.nl/afdeling/midden-kennemerland/activiteiten/fietsexcursie-krommenieerwoudpolder. De kosten bedragen 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen. IVN vraagt deelnemers gepast geld mee te nemen.