Open dag Stichting Kalverpolder

Nieuws

ZAANDAM - Stichting Kalverpolder houdt zondag 18 juni een open dag. Bezoekers kunnen informatie krijgen over het werk van de ongeveer 45 vrijwilligers die elke week in de Kalverpolder aan de slag gaan om het veenweidelandschap voor de Zaanstreek te behouden. Er zijn die dag ook allerlei activiteiten in deze 'achtertuin' van de Zaanse Schans.
De vrijwilligers van de Stichting Kalverpolder verzorgen rondvaarten door de Kalverpolder. Aan boord vaart een gids van de Zaanse Vogelbeschermingswacht mee. Belangstellenden kunnen uitstappen (en weer instappen) voor een rondleiding op de Kooiakkers, een belangrijk onderzoeksterrein voor veldbiologie. Ook kunnen bezoekers eens de vraag stellen die ze altijd al wilden stellen over een vogel, een plant of over het landschap. Wandelen over het Schanszichtpad, genieten van de weidse blik over de polder én de Zaanse Schans vanaf de uitkijktoren is ook mogelijk.
In 2016 zijn professionele opnames gemaakt van de rijke natuur in de Kalverpolder en het doel van het beheer en onderhoud hiervan door de vrijwilligers van Stichting Kalverpolder. De film wordt nu, bij de start van het nieuwe werkseizoen, gelanceerd. De stichting vertoont de film elk heel uur, op groot scherm, in haar werkschuur De Bunker. Er is ook koffie, thee en limonade. Aansluitend kunnen geïnteresseerden een rondvaart in de Kalverpolder maken en een kijkje nemen op de terreinen van de stichting aan de Kalverringdijk en De Kooiakkers van de KNNV Zaanstreek-Waterland.
Bezoekers zijn tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom aan Kalverringdijk 32a. De locatie is per auto vanaf Engewormer, maar ook op de fiets of lopend te bereiken over de Zaanse Schans. Het is ongeveer 100 meter na de laatste molen. Meer informatie is te verkrijgen via John van Loon, tel.: 06-55146371 of e-mail: kalverpolder.pr@gmail.com.