Treinbeurs in Koog aan de Zaan

Nieuws

KOOG AAN DE ZAAN - In buurthuis De Vuister in Koog aan de Zaan vindt zondag 1 oktober een modeltreinbeurs plaats. Dit is een van de eerste treinbeurzen in Noord-Holland. Hij bestaat al meer dan 30 jaar.

Op de beurs kunnen bezoekers snuffelen tussen kramen met allerlei gebruikte treinen en andere spoorse zaken. Bovendien kunnen ze even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken. Ook kunnen bezoekers eventueel oude treinen laten taxeren, repareren of gewoon verkopen. Wat de een niet meer gebruikt, kan voor de ander wellicht nog goed van nut zijn.
Er is een aanbod van (gebruikte) treinmodellen, railmateriaal, toebehoren en literatuur van de meeste merken. Op de beurs kunnen mensen (gebruikte) treinen ruilen, verkopen en kopen. Hobbyisten die met een probleem op modelspoorgebied zitten kunnen mogelijk een antwoord op hun vragen krijgen.
Elke bezoeker ontvangt gratis een kleurige posterkalender2017 met treinafbeeldingen, de agenda met data van de volgende beurzen, een Eurospoor-Express modelspoormagazine met informatie over Eurospoor en modelspoor. De zaal is van 10.00 tot 15.00 uur geopend. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen 2,90 euro en voor kinderen 1,30 euro. Meer informatie is te vinden op de website: http://www.eurospoor.nl/lokale.html. De Vuister bevindt zich op Molenwerf 44 in Koog aan de Zaan.