Muzikale wereldreis door Saens Harmonie Orkest

Nieuws

ASSENDELFT - Het Saens Harmonie-Orkest geeft zaterdag 5 maart een voorjaarsconcert voor donateurs en andere belangstellenden. Deze keer staat een muzikale wereldreis op het programma. Het concert, dat begint om 19.30 uur, wordt gegeven in het eigen verenigingsgebouw achter de COOP aan de Dorpsstraat 420 in Assendelft.
Het groot orkest opent de avond onder leiding van dirigent Harry Hoogenberg. De reis begint in Duitsland met Sinfonia van J.S. Bach. Tot aan de pauze wervelt het orkest vooral door Europa, langs Frankrijk, Spanje, Italië en Engeland. Uit Macedonië wordt een traditionele Balkandans gespeeld, waar bij het tempo zo snel wordt opgevoerd dat alleen de beste dansers dat tot het einde toe volhouden. Verder voert de tocht ook naar Rusland. In de pauze wordt een tombola gehouden. Na de pauze laat het opleidingsorkest van zich horen. Dirigent Ruud Kleiss heeft hard met de leerlingen geoefend om een mooi programma neer te zetten. Zij brengen onder andere een nummer uit de Top 40, gaan lekker rocken, maar spelen ook een Opperdoeser Rondeau.Vervolgens wordt het nummer Happy van Pharell Williams samen met het groot orkest gespeeld. Daarna wordt de wereldreis voortgezet op de Zuidpool en voert deze via Mexico weer naar Nederland.
Het Saens Harmonie-Orkest nodigt alle muzikale vrienden uit deze wereldreis mee te beleven. De toegang is gratis. Aan het einde van het concert wordt een collecte gehouden voor een bijdrage in de onkosten. Voor meer informatie www.saensharmonieorkest.nl.