Toertocht Ronde van Noord-Holland

Nieuws

ZAANDAM - De 44e editie van de Ronde van Noord-Holland staat voor de deur. Op 16 april is het zover. Tot en met 4 april is het mogelijk om gebruik te maken van de online inschrijving. De online inschrijving gaat tegen een laag tarief. De Ronde van Noord-Holland is één van de oudste toertochten van Le Champion met routes over 40, 60, 110 en 160 km. Het is de favoriete toertocht van duizenden fietsers. Het is niet voor niks dat deze voorjaarsklassieker al meer dan veertig jaar een succes is.

De Ronde van Noord-Holland is samen met de Internationale Profronde van Noord-Holland de invulling van het Noord-Hollands Wielerweekend. Op 16 april fietsen de toerfietsers en liefhebbers; op 17 april de profs. De Profronde van Noord-Holland beleeft dit jaar zelfs haar 70e editie.
Voor families, vriendenclubjes en beginnende fietsers zijn de routes over 40 of 60 km ideaal. Voor de meer fanatieke wielrenners zijn de afstanden 110 en 160 km een mooie uitdaging. Er kan worden gestart op drie verschillende locaties: Alkmaar, Hoorn en Oostzaan. Vanuit Oostzaan wordt er een speciale ronde van 30 km voor de jeugd georganiseerd. Onder begeleiding kunnen kinderen van 8 tot en met 16 jaar deelnemen aan de ronde én aan een tijdrit over een afgesloten parcours.
Inschrijving kan tot en met 4 april via www.rondevannoordholland.nl. Leden van Le Champion en de NTFU krijgen € 3,- korting. Deelnemers kunnen gelijktijdig met hun inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan de Hartstichting, het goede doel dat exclusief is verbonden aan het fietsevenement. Op zaterdag 16 april is na-inschrijven tegen een hoger tarief ook nog mogelijk.