Open Dag in de Kalverpolder

Nieuws

ZAANDAM - In de Kalverpolder wordt zondag 19 juni een open dag gehouden. Bezoekers kunnen een rondvaart maken in de Kalverpolder en een kijkje nemen op de terreinen van de Stichting aan de Kalverringdijk en de Kooiakkers van de KNNV Zaanstreek- Waterland.
6 september bestaat Stichting Kalverpolder 10 jaar. De Kalverpolderdag staat dan ook in het teken van dit jubileum. Voor de kinderen is er een puzzeltocht over het Schanszichtpad en in de werkschuur worden 'historische' beelden van de stichting vertoond. Kinderen kunnen onderzoeken wat er allemaal in het polderwater leeft. Schepnetten en microscopen zijn aanwezig.
Diverse natuur- organisaties uit de Zaanstreek zijn ook aanwezig:
-   Zaanse Vogelbeschermingswacht
-   Zaans Natuur en Milieu Centrum Zaanstreek (ZNMC)
-   KNNV Zaanstreek ( vereniging voor veldbiologie)
-   Kontakt Milieubeheer Zaanstreek (KMZ)
-   Staatsbosbeheer
Geïnteresseerden kunnen informatie krijgen over het werk van de ongeveer 45 vrijwilligers die elke week in de polder aan de slag zijn om het veenweidelandschap voor de Zaanstreek te behouden en te onderhouden. En natuurlijk is de Kalverpolder de fraaie 'achtertuin' van de Zaanse Schans. De vrijwilligers van de Stichting Kalverpolder verzorgen rondvaarten door deze prachtige polder. Aan boord vaart een gids van de Zaanse Vogelbeschermingswacht mee. Men kan uitstappen (en weer instappen) op de Kooiakkers, een belangrijk onderzoeksterrein voor veldbiologie. Ook kan er gewandeld worden over het Schanszichtpad en worden genoten van de weidse blik over de polder én de Zaanse Schans vanaf de uitkijktoren.
De open dag is tussen 11.00 en 16.00 uur aan de Kalverringdijk 32A. Voor meer informatie John van Loon, 06-55146371 of kalverpolder.pr@gmail.com.