'Deze wijk is van iedereen' - Bezoek burgemeester Faber aan Poelenburg

Nieuws

ZAANDAM - "Deze wijk is van iedereen. Iedereen moet zich hier veilig voelen, dat is onze inzet." Dat zei burgemeester Geke Faber van Zaanstad vrijdagmiddag 9 september tijdens een bezoek aan de Zaandamse wijk Poelenburg. Vanwege de overlast van rondhangende jeugd ging ze, samen met de politie, in gesprek met verontruste bewoners en medewerkers van de lokale Vomar.

"De politie en de gemeente zijn al langer bekend met de overlast die jongeren veroorzaken", aldus Faber. "Het gedrag dat werd vertoond en zoals we zagen op de vlog is onacceptabel. Ik snap heel goed dat mensen zich onveilig voelen en dat kunnen we niet accepteren. De gemeente en de politie werken nauw met elkaar samen om hier een einde aan te maken."
De burgemeester sprak in buurtcentrum De Poelenburcht met bewoners die aangaven wat hen dwarszit en zij gaven suggesties voor een aanpak. Ook de politie was bij dat gesprek aanwezig. Eerder deze week was al besloten dat zowel politie als de handhavers van de gemeente meer toezicht gaan houden. Zij zijn zichtbaar aanwezig en treden op bij overlast en overtredingen. De jongeren worden op hun gedrag aangesproken en boetes worden bij overtredingen uitgeschreven. De gemeente gaat ook komende week weer in gesprek met buurtbewoners en de Vomar. Ook met de jongeren vinden gesprekken plaats.
De burgemeester deed opnieuw een oproep aan de bewoners om bij strafbare feiten aangifte te doen bij de politie en overlast te blijven melden bij de gemeente. Zo kan er gericht worden opgetreden. Meldingen kunnen worden gedaan via de website van de gemeente (zoekterm: melding maken) of via het telefoonnummer 14075.