Modelspoorbeurs

Nieuws

KOOG AAN DE ZAAN - Zondag 2 oktober aanstaande wordt de modeltrein beurs gehouden. De treinbeurs is een begrip en bestaat al meer dan 25 jaar. Nu de zomer voorbij is wordt het voor liefhebbers tijd om de treinbaan op zolder weer op te starten.
Op de beurs kunnen bezoekers snuffelen tussen kramen met allerlei gebruikte treinen en andere 'spoorse zaken'. Of bijpraten met andere liefhebbers over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken. De bezoeker kan hier ook terecht met allerlei vragen over deze hobby en oude treinen laten taxeren, repareren of verkopen. Wat de één niet meer gebruikt kan voor de ander wellicht nog van nut zijn.


Aanbod diverse merken

Een ruim aanbod van (gebruikte) treinmodellen, railmateriaal, toebehoren en literatuur van de meeste merken is op deze beurs te vinden. Op de beurs kunnen (gebruikte) treinen geruild, verkocht en gekocht worden. Elke bezoeker ontvangt gratis een kleurige posterkalender met treinafbeeldingen en daarbij een agenda met data van de volgende beurzen en het Eurospoor-Express modelspoor magazine met informatie over Eurospoor en modelspoor. De zaal is geopend van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang bedraagt voor volwassenen 2,80 euro en voor kinderen 1,30 euro. De beurs wordt gehouden in buurthuis De Vuister aan Molenwerf 44 in Koog aan de Zaan.