Ruim twintig deals en kruisbestuivingen bij Zaanse Beursvloer

Nieuws

ZAANDAM - Bedrijfsleven en maatschappelijke initiatieven zochten elkaar enthousiast op bij de derde Zaanse Beursvloer van De Zaanse Uitdaging. Het resulteerde vrijdag 7 oktober in ruime maatschappelijke winst. Er kwamen niet alleen ruim twintig Beursvloermatches tussen vraag en aanbod, maar ook veel nieuwe kruisbestuivingen tot stand.
De grote winnaar van de Beursvloer is volgens de initiatiefnemers van de Zaanse Beursvloer de samenleving. Om de maatschappelijke winst te duiden, volgen hier concrete cijfers. Op de Beursvloer in het Zaantheater wisselden ruim veertig bedrijven en maatschappelijke initiatieven vraag en aanbod uit, met gesloten beurzen. Dat resulteerde in dertien door Zaan Notarissen ondertekende en minstens acht onofficiële deals. Ondanks de gesloten beurzen is het gebruikelijk om een financiële inschatting te maken en de waarde te kapitaliseren. Het resultaat is dan ruim 23.000 euro. "Een mooie score voor een Beursvloer-sessie van slechts 45 minuten", aldus Bas Husslage, manager van De Zaanse Uitdaging.
Verschillende partijen maakte meerdere deals, zoals Stichting Mantelzorgers Onder Elkaar (MOE), Saens Fietsen, Zaanschap uit Westzaan en de kersverse Volksuniversiteit Zaanstreek. MOE scoorde meerdere ontspanningssessies voor mantelzorgers. Saens Fietsen heeft partijen gevonden die willen fietsen voor goede doelen. Zaanschap stelt vergaderruimte beschikbaar aan D66 Zaanstreek en Rabobank Zaanstreek in ruil voor tuinonderhoud. De Volksuniversiteit krijgt hulp bij de organisatorische opzet en gaat lezingen van voormalig vluchtelingen programmeren.

Betrokken partijen

Tot slot een overzicht van partijen die bij een deal betrokken zijn. De maatschappelijke initiatieven die zijn geholpen, zijn Stichting Mantelzorgers Onder Elkaar (MOE), Saens Fietsen, Stichting Kunsteiland, Buurthuis De Kolk, het Erasmushuis, Volksuniversiteit Zaanstreek, Stichting Reis met je Hart, Zaanschap, Pontvrouwen Zaanstad en Hembrug Happening. Betrokken bedrijven en organisaties zijn Bouwbedrijf Nieuwe Maten, Rabobank Zaanstreek, Kalf Advocatuur, Gerard Wijma Vastgoedadviezen, Stef Ontwerp, Gemeente Zaanstad, Balabanova BV, Amedi, Karin Seine Praktijk, Kunstcentrum Zaanstad, RSVO, ADF Administratie, Samen met Daphne en BTO Zaanstad. Daar staat het gratis beschikbaar stellen van de foyer door het Zaantheater en het gratis Beursvloer-filmpje van zelfstandig filmmaakster Marjorie Noë nog niet eens bij.
"Staat u volgend jaar ook in dit overzicht, na afloop van de vierde Zaanse Beursvloer in 2017? We hopen het. Sowieso kunt u uw aanbod of vraag altijd kenbaar maken op www.zaanseuitdaging.nl. Want naast de Zaanse Beursvloer zijn we het hele jaar druk met samenbrengen van vraag en aanbod van bedrijven en maatschappelijke initiatieven", aldus Husslage.