Vreemd groot pak in de Zaanbocht gevonden

Nieuws

WORMERVEER - Net als ieder jaar zal Sinterklaas ook in Wormerveer, samen met zijn Pieten, voet aan wal zetten. Dit gaat hij doen zaterdag 19 november om 14.00 uur. Nu heeft de Goedheiligman een reputatie hoog te houden wat betreft zijn aankomst in het Gladorendorp. Er is namelijk altijd wel iets niet in orde. Het is dit jaar zelfs zo gek dat de wijkagent erbij betrokken is geraakt.

Hij kreeg namelijk een telefoontje dat er een enorme grote kist in de Zaanbocht staat, zonder adressticker of naam. Het woord Spanje en Sint Nicolaas staat erop. De vraag is wat te doen met dit bijzondere pakket? De eerste vraag van de wijkagent was voorspelbaar: “Is de veiligheid in het gedrang?”. Gelukkig is dat niet zo. De stoep ter hoogte van huisnummer 123, waar de kist nu staat is niet al te breed, maar iedereen kan de kist gelukkig zonder problemen passeren. Er is nog geen oplossing voor de kist gevonden. Misschien weet de Sint hier meer over te vertellen bij zijn aankomst zaterdag?

Club van 500

Vertegenwoordigers van de Stichting Vrienden van Sint Nicolaas Wormerveer maakten onlangs ‘met het oog op de intocht’ een ronde door het dorp. Zij probeerden mensen enthousiast te krijgen voor de Club van 500. Ze werden ook op de anonieme kist gewezen. Ieder jaar weer doen 80 vrijwilligers hun uiterste best om van de intocht in Wormerveer een bijzondere ervaring te maken en dat kost veel geld. Ieder jaar is het een karwei om dit geld bij elkaar te krijgen. De Club van 500 bestaat uit mensen die het werk van Stichting Vrienden van Sint Nicolaas Wormerveer een warm hart toedragen. Voor 10 euro kan iedereen meedoen voor een jaar. Leden zijn nog steeds welkom. De vertegenwoordigers zijn nu dus ook super nieuwsgierig wat er in de kist zit. Heeft de anonieme kist misschien iets te maken met Sinterklaas? De wijkagent gaat hem eens flink aan de tand voelen!

Zaterdag komt de Sint aan om 14.00 uur met de boten. Om 14.20 uur wordt de goedheiligman ontvangen op het balkon van De Jonge Prins door ‘burgemeester voor één dag’ Kees Klinkenberg. Rond 14.40 uur start de optocht door Wormerveer.