Winterconcert Saens Harmonie Orkest

Nieuws

Assendelft - Het Saens Harmonie Orkest geeft zondagmiddag 22 januari een winterconcert voor donateurs en andere belangstellenden. Het orkest heeft ditmaal een zeer gevarieerd begin-van-het-jaar-programma samengesteld.
Het groot orkest onder leiding van Harry Hoogenberg opent de middag met 'Ross Roy' van de bekende en populaire componist Jacob de Haan. Vervolgens speelt Marijke Zaal op haar trombone de solo in het muziekstuk 'When I walk alone' van Jan Hadermann. Daarna wordt het muziekstuk 'Highlights from Joseph' uitgevoerd met een selectie uit de gelijknamige musical van Andrew Lloyd Webber.
Na de pauze neemt Ruud Kleiss het dirigeerstokje over van Harry Hoogenberg en dirigeert hij het opleidingsorkest, dat onder andere de 'SHO Suite' zal uitvoeren. Deze suite is speciaal voor het opleidingsorkest van het Saens Harmonie Orkest gecomponeerd door Ruud Kleiss. Dat heeft hij niet allen gedaan; ook Sophie de Wolff en Menno Bruijns (beide muzikanten uit het orkest) hebben (samen met Ruud) een deel uit de suite gecomponeerd. Hoe dat klinkt? Kom dat beluisteren! Vervolgens wordt het concert voortgezet met 'Corrie's Bounce', een stuk dat Corrie van Dam gezamenlijk met Ruud Kleiss heeft gecomponeerd. Het opleidingsorkest sluit af met 'Happy' van Pharell Williams. Het groot orkest sluit het concert af met een aantal stukken van onder andere Giuseppe Verdi, Johann Strauss en The Beach Boys.
Het Saens Harmonie-Orkest nodigt alle muzikale vrienden uit dit begin-van-het-jaar-concert mee te beleven. De toegang is gratis. Aan het einde van het concert wordt een collecte gehouden voor een bijdrage in de onkosten. Het concert vangt aan om 15.00 uur in het eigen gebouw achter de Coop aan dorpsstraat 420 in Assendelft. Kijk voor meer informatie op www.saensharmonieorkest.nl. Let Op: Wanneer het schaatsweer is kijk dan op de website voor wijzigingen, het kan zijn dat het concert dan niet doorgaat.