'Weer aan de slag' meest genoemd - Inwoners van Zaanstreek hebben tal van goede voornemens

Nieuws

REGIO - Nog even en het nieuwe jaar wordt ingeluid. Oliebollen en appelflappen staan voor het grijpen, champagne wordt ontkurkt en vuurwerk siert de hemel. Voor velen is dit ook een moment van bezinning. Hoe was het afgelopen jaar. Oudejaarsavond, de hoogte- en dieptepunten passeren de revue en goede voornemens voor het nieuwe jaar worden gemaakt. Reden voor onze redacteur om ook dit jaar weer hartje Zaandam in te gaan om alvast poolshoogte te nemen van de voorgenomen plannen bij de Zaanse inwoners.
Op de Dam in Zaandam stuiven hordes mensen voorbij. De meesten ogen gehaast. Sommigen lopen met tassen vol richting hun auto. Anderen spoeden zich naar de winkels. De laatste inkopen voor oudejaarsavond worden duidelijk nog even ingeslagen. Zouden deze mensen denken aan goede voornemens? Hoog tijd om navraag te doen.

Werk

Het begint gelijk goed met de goede voornemens. De eerste voorbijgangers nemen de tijd en hebben een waslijst die ze in het nieuwe jaar willen afwerken. "Goede voornemens maken? Dat is altijd iets waar elk jaar even goed voor ga zitten", vertelt de 37-jarige Marieke uit Zaandam. "Met het gezin maken we altijd een paar avonden vrij om gezellig onder het genot van een drankje het jaar door te nemen en stil te staan bij het nieuwe jaar," voegt zij er aan toe. Ook de 26-jarige Roy uit Wormer heeft veel goede voornemens. "Daar heb ik goed over nagedacht", vertelt hij. "In het komende jaar wil ik in ieder geval weer aan de slag." De 48-jarige Susan uit Zaandam is de derde met een lang lijstje voor komend jaar. "Ik wil weer een baan. Werk staat met stip op één. Nu het er op lijkt dat we de crisis achter ons hebben gelaten, heb ik goede hoop voor 2016." Ook de 19-jarige Noah zet in het nieuwe jaar in op een werk. "Ik heb dit jaar mijn studie afgerond en het zou mooi zijn als ik in 2016 aan de bak kom. Ik stuur nu al een half jaar veel brieven en wacht op een kans. Ik kan niet wachten tot ik lekker aan de slag kan."
Geijkt

Naast de voornemens die betrekking hebben op werk klinken er de geijkte. Zoals die van de 41-jarige Elise uit Zaandam: "In 2016 ga ik voor de tiende keer stoppen met roken en er mogen ook wel een paar kilo's af. Ik roep dit al zo lang, dus mensen in mijn omgeving zullen deze voornemens niet heel serieus nemen. Voor mij wel een extra motivatie om er nu eindelijk echt werk van te maken." De 23-jarige Mohammed uit Wormerveer gaat meer sporten en gezonder eten. "Soms heb ik het zo druk dat ik geen zin heb om naar de sportschool te gaan. Ook een gezonde maaltijd maken schiet er iets te vaak bij in. Maar in 2016 moet dit anders." Hardlopen en een aantal kilo's afvallen zijn de goede voornemens van de 32-jarige Daan uit Zaandam. "Dit jaar ga ik het wel volhouden", roept hij lachend.

De medewerkers van Zaanstreek op Zondag wensen u een heel voorspoedig en gezond 2016 en dat het u maar mag lukken om al uw goede voornemens met succes ten uitvoer te brengen.