Babbels Live Festival wordt onvergetelijk

Nieuws

KROMMENIE - Een ding is zeker: zaterdag 25 juni en zondag 26 juni staat Ad de Lange van Bar Babbels met een ‘big smile’ op het Provily sportpark in Krommenie. Beide dagen ziet hij dan 5.000 mensen feestvieren en genieten van optredens van Het Goede Doel, Amstel Live Band, Weekend Warriors, en natuurlijk als klap op de vuurpijl Kensington. "Ik ben bezig met een jongensdroom", beseft de initiator van Babbels Live.
Ad had drie jaar geleden niet kunnen denken dat zijn festival zo succesvol zou worden. "Na 23 jaar Parkpop te hebben georganiseerd, vroegen steeds meer mensen mij om De Dijk naar Krommenie te halen. Dat wilde ik wel, maar dan moet je opschalen en vier keer zo groot gaan denken. Zoiets organiseren klinkt makkelijker dan het is. Toen is Pieter Hildering van Hiltex erbij gekomen als partner. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar we hebben het geflikt. We hebben enorm veel geleerd van die eerste editie. Vooral de manager van De Dijk hield ons scherp."

Kensington

De eerste editie was meer dan geslaagd, dus waarom gaan we niet verder, dacht Ad. "De Golden Earring was nog zo’n langgekoesterde wens. Dus hebben we contact gelegd met hun manager en na een aantal gesprekken kwam het verlossende woord: ‘we gaan ervoor!’. Het was opnieuw een geweldig succes. Jet Rebel trad op, Queen Forever was subliem. Artiesten nodigden elkaar uit. Roberto Jacketti nam bijvoorbeeld Paul de Munnik mee. Golden Earring heeft een uur extra gespeeld, omdat ze het zo naar hun zin hadden. Er kwamen zelfs mensen uit Duitsland, Engeland en België speciaal voor Golden Earring naar Krommenie. Hoe gaaf is dat? Het enthousiasme groeit en dan gaat het rondzingen."
Voor deze derde editie kwamen de managers dan ook naar Ad toe, in plaats van andersom. "Raymond van der Velden van Line-Up Events, kwam eerst met grote buitenlandse namen, maar dat is nog een stap te ver. We moeten wel nuchter blijven. Ik zei tegen hem: als het jou lukt om Kensington te boeken, ga ik u tegen je zeggen. We hebben anderhalve maand in spanning gezeten. De doorslag gaf de manager van de Golden Earring. Die had zulke goede herinneringen aan vorig jaar, dat hij tegen Kensington heeft gezegd: ‘hier moet je zeker naar toe. De organisatie, het geluid, de catering, de sfeer, alles klopt’. We sprongen een gat in de lucht. Kensington is een lot uit de loterij. De band is nu op zijn grootst en zijn on-Nederlands goed."
Kaartverkoop

"Toen die handtekening was gezet, konden we gaan nadenken over de rest van het programma. Zaterdag wordt een Hollandse Dag in samenwerking met de Radio NL Zomertoer. De Amstel Live Band komt met een paar gasten van Doe Maar, Het Goede Doel, Stefan Storm, Tino Martin, Peter Beense, Wesly Bronkhorst, Glenn de Koning, Ronnie Ruysdael, Sven Davis, Ronald Engel, een showballet erbij: de mensen zullen dansend naar huis gaan. Op zondag treden behalve Kensington, Weekend Warriors, Queen Forever en Memphis Maniacs op. De kaartverkoop gaat als een speer. Ik raad echt iedereen aan op tijd te bestellen, want het gaat absoluut uitverkocht raken."
Dus ook over deze editie van Babbels Live zal nog lang worden nagepraat. "Ik had nooit durven dromen, dat het zo groot zou worden. We kunnen dit ook alleen dankzij de hulp van sponsors, vrienden en vrijwilligers. Ik heb gelukkig een geweldige groep mensen om me heen. En dan het enthousiasme straks van alle bezoekers: dat zal voelen als een warme deken. Hoe moeten we dit volgend jaar nog overtreffen?"
Beide dagen duurt het programma van 14.00 tot 23.00 uur. Tickets voor zaterdag kosten 20 euro. Tickets voor zondag 37,50 euro. Een combiticket voor beide dagen heb je voor 50 euro. Toegang vanaf 16 jaar. Tickets zijn te koop op www.babbelslive.nl en in de bar zelf.