'Een nieuwe baan' weer meest genoemd - Inwoners van Zaanstreek hebben tal van goede voornemens

Nieuws

REGIO - Nog even en het nieuwe jaar wordt ingeluid. Oliebollen en appelflappen staan voor het grijpen, champagne wordt ontkurkt en vuurwerk siert de hemel. Voor velen is dit ook een moment van bezinning. Hoe was het afgelopen jaar. Oudejaarsavond, de hoogte- en dieptepunten passeren de revue en goede voornemens voor het nieuwe jaar worden gemaakt. Reden voor onze redacteur om hartje Zaandam in te gaan om alvast poolshoogte te nemen van de voorgenomen plannen bij de Zaanse inwoners.
Bij het stadhuis in Zaandam stuiven hordes mensen voorbij. De meesten ogen gehaast. Sommigen lopen met tassen vol richting het station. Anderen spoeden zich naar de kant van de winkels. De laatste inkopen voor oudejaarsavond worden duidelijk nog even ingeslagen. Zouden deze mensen denken aan goede voornemens? Hoog tijd om navraag te doen.

Werk

Het begon moeizaam met de goede voornemens. De eerste voorbijgangers hadden weinig tijden en riepen dat ze geen goede voornemens hebben. "Goede voornemens maken? Doe ik niet aan", roept de 32-jarige Marloes uit Zaandam gehaast. "Waarom alleen 1 januari als je er elk moment van het jaar mee kunt beginnen," voegt zij er nog even snel aan toe. Ook de 25-jarige John uit Wormer wist geen antwoord te geven. "Daar heb ik nog niet over nagedacht," vertelt hij. "In de komende dagen ga ik erover nadenken." De 43-jarige Saskia uit Zaandam is de eerste met een lijstje voor komend jaar. "Ik wil weer aan de slag. Een nieuwe baan staat met stip op één. Nu het er op lijkt dat we de crisis achter ons hebben gelaten, heb ik goede hoop." Ook de 21-jarige Mo zet in het nieuwe jaar in op een werk. "Ik heb dit jaar mijn studie afgerond en het zou mooi zijn als ik in 2015 aan de bak kom. Ik wacht nu al een half jaar op een kans en kan niet wachten tot ik lekker aan de slag kan."
Geijkt

Naast de voornemens die betrekking hebben op werk klinken er de geijkte. Zoals die van de 47-jarige Sonja uit Zaandam: "Dit jaar ga ik écht stoppen met roken en er mogen ook wel een paar kilo's af. Ik roep dit al jaren, dus mensen in mijn omgeving zullen hier wel weer grapjes over maken." De 27-jarige Clyde uit Assendelft gaat meer sporten en gezonder eten. "Soms heb ik het zo druk dat ik geen zin heb om naar de sportschool te gaan. Ook een gezonde maaltijd maken schiet er iets te vaak bij in. Maar in 2015 moet dit anders. "Sporten, gezonder eten en afvallen zijn de goede voornemens van de 38-jarige Gerard uit Zaandam. "Dit jaar ga ik het wel volhouden", roept hij lachend.

De medewerkers van Zaanstreek op Zondag wensen u een heel voorspoedig en gezond 2015 en dat het u maar mag lukken om al uw goede voornemens met succes ten uitvoer te brengen.