Tentoonstellingen in Zaansgroen tijdens WAK

Nieuws

ZAANDAM - De Zaanse amateurkunstenaars presenteren zich tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK), van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni, op diverse locaties in de Zaanstreek. Tot nu toe belooft de WAK maar liefst 65 events te omvatten, waarbij ruim 325 amateurkunstenaars zijn betrokken. Een van de locaties is Zaansgroen in Zaandam.
Mirjam Voets geeft met ArtRijk in Het Blauwe Pand aan Aris van Broekweg 2 in Zaandam cursussen voor kinderen en volwassenen. Zaterdag 30 en zondag 31 mei laten de kindergroep, de ouder/kind-workshop, en de teken- en schildergroep volwassenen hun werk zien in Zaansgroen.
Zaterdag 6 en zondag 7 juni presenteert Zaansgroen van (oud)-cursisten een aantal foto's, verzameld door Tim Knol. De Fluxus-docent fotografie heeft deze in het kader van de WAK bij elkaar gebracht. Het levert een afwisselende verzameling beelden met uiteenlopende onderwerpen en emoties door net beginnende en wat meer ervaren fotografen. Een uitnodiging voor amateurs die nog geen of weinig ervaring hebben met het tonen van de resultaten van hun passie. Er worden foto's vertoond van de cursisten Edith van Leeuwen, Hans Kok, Trudy Sennhauser, Paul Verbunt, Jacqueline Mulier, Monique van Marle, Astrid Posthouwer, Simone Ronchetti en Inge du Perron.
Zaansgroen is een voormalig timmerfabriek in het centrum van Zaandam, op slechts vijf wandelminuten van station Zaandam NS. Er worden regelmatig exposities of huiskamerconcerten gehouden. Zaansgroen is zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en bevindt zich aan Zeemansstraat 54 in Zaandam.