Midzomerfeest in Fort bij Krommeniedijk

Nieuws

KROMMENIEDIJK - Het Fort bij Krommeniedijk staat zaterdag 20 juni geheel in het teken van Moeder Natuur. Officieel vindt de zonnewende, het moment dat de zon haar noordelijkste positie bereikt die zondagmiddag plaats. De zaterdagavond is echter hét ideale moment voor natuurliefhebbers, kinderen en hun ouders om in de sfeervolle entourage van de 120 jaar oude vesting het zonnewendefeest te vieren.


Om 17.00 uur gaan de poorten aan de Lagendijk, net buiten Krommeniedijk, open voor een gevarieerd programma voor jong en oud dat geheel in het kader van de natuurbeleving op en rond het fort staat. Om 20.00 uur start een rondwandeling langs de boorden van de Crommenije, dwars door de moeraslanden. Watervast schoeisel is daarbij aanbevolen.
Op de een na langste dag van het jaar gaat de zon pas om 22.03 uur onder. Daardoor bestaat de kans om met de aanwezige veldkijkers een uil in het vizier te krijgen. En anders is er de roofvogel- en uilenlezing door leden van Vogelbeschermingswacht Zaanstreek. De voordracht gaat gepaard met een vogelexpositie en een vogelquiz.
Voor degenen die de smaak van het vogelspotten te pakken hebben gekregen, staat Cameraland paraat met een verrekijker-, telescopen- en fotografieopstelling met deskundige uitleg. Speciaal voor de kinderen is er van 17.00 tot 19.00 uur wateronderzoek, met schepnetten en aquaria om de vangst goed te bekijken. Kleine kevertjes, zoetwaterpissebedden en vlokreeftjes groeien bij het microscopisch onderzoek uit tot ware watermonsters.
Leden van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging vertellen honderduit over de imkerij. Speciaal voor de kinderen wordt van 17.30 tot 19.00 uur een kookworkshop gehouden voor maximaal 12 kinderen. De kosten zijn 3 euro en van tevoren aanmelden dient te gebeuren via de site van het fort: www.fortbijkrommeniedijk.nl.
Standaard in het programma zijn de rondleidingen met een gids door de vesting opgenomen. Koffie, thee, frisdrank en kleine versnaperingen zijn tegen schappelijke prijzen te verkrijgen. Het zonnewendenatuurfestijn sluit om 23.00 uur. De toegangsprijs is 2 euro. Kinderen tot 12 jaar en leden van Landschap Noord-Holland (op vertoon van de ledenpas) kunnen gratis meedoen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Kind komt met step onder busje terecht in Zaandam 112-nieuws 5 okt, 17:51
Afbeelding
Foto-expositie in Zaansgroen Uitgaan 5 okt, 13:09
Afbeelding
Romantiek in de Vermaning Zaandam Uitgaan 5 okt, 13:05
Afbeelding
Swingfolkband Unicorn in Jisperkerk Uitgaan 5 okt, 12:58
Afbeelding
Rust boven Zaanstad-Noord door onderhoud Polderbaan Algemeen 5 okt, 10:52
Afbeelding
Gratis trainingen tijdens Week van de Veiligheid Algemeen 5 okt, 10:51
Afbeelding
Eigenzinnige mix folk-rock-blues-cajun Uitgaan 5 okt, 10:31
Afbeelding
Geslaagde voorstelling ‘Driemaal de stad’ Uitgaan 5 okt, 08:38
Afbeelding
Sfeervolle dagstart dankzij Zonfotografe Simone Bank Algemeen 5 okt, 08:36
Afbeelding
Met korting kennis maken met heropende Wereldkeuken Westzaan Algemeen 4 okt, 16:42
Afbeelding
The Beatles Revival in de Bullekerk Uitgaan 4 okt, 15:05
Afbeelding
Zaans Zilver zoekt zestigplussers die dol zijn op zingen en acteren Uitgaan 4 okt, 11:25
Afbeelding
Sporten brengt glimlach bij een kind Algemeen 4 okt, 10:54
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief