Connexxion Taxi Services is op zoek naar chauffeurs

Partnerbijdrage
José: "Als chauffeur ben je een vertrouwd gezicht."
José: "Als chauffeur ben je een vertrouwd gezicht." (Foto: John Verweij)

REGIO - Connexxion is onder meer gespecialiseerd in het vervoer van en naar instellingen. Dagelijks vervoert Connexxion Taxi Services doelgroepen die nét een greintje meer aandacht nodig hebben. Voor dit specifieke vervoer zoekt Connexxion per direct chauffeurs voor 12 tot 32 uur per week.

Aan het stuur zitten bij Connexxion betekent dat je veel verantwoordelijkheid hebt. Je zorgt er immers voor dat een vaste groep cliënten van het zorgvervoer veilig en verantwoord naar instellingen kan. Zo nodig help je de cliënten met in- en uitstappen. 

Een werkdag als chauffeur begint afhankelijk van je woonplaats rond 07.30 uur en 10.00 uur ben je weer thuis. De cliënten worden van huis opgehaald en naar de zorginstelling gebracht. Tussen 15.00 en 17.00 uur worden ze daar weer opgehaald en naar huis gebracht. Het betekent ‘s morgens en ‘s middags op de taxi. En die werktijden zijn ideaal als je tussendoor nog andere dingen wilt doen. Neem bijvoorbeeld José, taxichauffeur bij Connexxion in de regio Alkmaar. José ervaart het als de ideale combinatie. Maar er is meer wat het werk zo mooi en waardevol maakt. “Als chauffeur ben je een vertrouwd gezicht. Voor de passagiers, maar ook voor hun ouders of mantelzorgers. Met sommige cliënten bouw je in de loop van de tijd een bijzondere band op. Dat geldt ook voor de ouders of mantelzorgers, voor wie het zo belangrijk is dat ze een dag hun handen vrij hebben.” 

Procedure

Willem is mentorchauffeur bij Connexxion en heeft ruim 25 jaar ervaring op de taxibus. “Iedereen die in het bezit is van een rijbewijs B en een verklaring omtrent goed gedrag (VOG) kan zich aanmelden als chauffeur groepsvervoer. Na het sollicitatiegesprek kun je worden toegelaten tot de chauffeursopleiding bij de Connexxion Academy. Deze bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Na een maand of twee mag je al op de bus met je tijdelijke pas. Als je al in het bezit bent van een chauffeurskaart, dan ontvang je een welkomstpremie van € 1.000,-”, beschrijft Molenaar de procedure.

Dankbaar werk

In de opleiding bij Connexxion komen aspecten als wet- en regelgeving, verkeersinzicht, voertuigkennis, omgangsvormen en verkeersveiligheid aan bod. “In Purmerend en omstreken zorgen we voornamelijk voor het groepsvervoer van ouderen, maar ook kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Dat is heel dankbaar werk. We zijn verantwoordelijk voor een prettige sfeer en een veilige omgeving.” Willem hoopt dat veel aanstaande collega’s de stoute schoenen aantrekken en solliciteren. Ook gepensioneerden die nog midden in de maatschappij staan. “Zij zijn natuurlijk van harte welkom”, luidt zijn oproep aan de oudere jongeren. Voor degenen met meer ambities heeft Willem extra goed nieuws. “Connexxion Taxi Services is een onderdeel van Transdev, een van de grootste mobiliteitsbedrijven van Nederland met diverse bedrijfsonderdelen. Men kan bij ons heel gemakkelijk doorstromen.”

Geen seconde spijt

Iemand die sinds 2015 als chauffeur bij Connexxion werkt is Wim. Hij werkte bijna 30 jaar als teammanager bij een zorgverzekering. “ik was destijds wel klaar met de hectiek van het kantoorleven. Mijn buurman, zelf chauffeur, spoorde me aan om te solliciteren voor een baan als taxichauffeur. Het was een hele omslag, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad. Het rijden op de taxi is een wereld van verschil met je dagen op kantoor slijten,” vertelt hij.

“Ik solliciteerde rechtstreeks en er volgde al snel een gesprek. Daarna heb ik mijn tijdelijke chauffeurspas kunnen aanvragen en vanaf dat moment is het een leer-werktraject en kon ik beginnen met rijden en werd ik opgeleid voor mijn chauffeursdiploma. De opleiding is helemaal door connexxion verzorgd en betaald.”

‘Veel van de cliënten zijn gebaat bij structuur’

Taxichauffeurs bij Connexxion rijden zo veel mogelijk dezelfde ritten met dezelfde passagiers. En dat heeft een goede reden. “Veel van de cliënten zijn gebaat bij structuur. Het is daarom fijn voor ze om steeds dezelfde chauffeur voor te zien rijden. Je leert ze echt kennen als chauffeur en zij jou ook. Velen van hen zijn erg openhartig. Over hun familie, hun huis, hun favoriete dieren; ze vertellen je echt van alles,” lacht Wim. Naast taxichauffeur is hij -net als Willem- mentor, oftewel aanspreekpunt voor andere chauffeurs. “Het is meer een rol dan een functie, noem het een soort coach. Ik help collega-chauffeurs met eventuele problemen of vraagstukken. Maar anderzijds ben ik ook degene die ze kan en mag aanspreken in het geval er verbeterpunten zijn. Daarin zou ik mezelf streng maar rechtvaardig noemen,” vertelt hij met een glimlach. “Ik hecht veel waarde aan regels en protocollen en zal een chauffeur dan ook aanspreken als hij of zij zich daar niet of niet goed aan houdt. En hoe ik dat doe, verschilt per persoon.” Uiteindelijk draait het voor alle chauffeurs bij Connexxion om de passagiers. 

Meer informatie of direct solliciteren?

Bel met Michael Kragtwijk op tel. 06-34082546. Je kan ook kijken op www.werkenbijconnexxiontaxi.nl