Over de streep -----

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - Sommige mensen weten al op jonge leeftijd wat ze willen worden en welke opleiding daarvoor nodig is. Voor anderen is het een zoektocht. Als 15, 16 jarige in 4-vmbo is een keuze maken voor een vervolgopleiding niet eenvoudig. 


Wie ben ik? Wat kan ik? Wat vind ik belangrijk? Ga Over de Streep met de online studiekeuze-tool

Wij proberen als mbo-instelling dan ook zo veel mogelijk te helpen bij deze keuze. Bijvoorbeeld met het programma Over de streep, ontwikkeld in samenwerking met het Zaanse vmbo.

Workshop

Tijdens Over de Streep krijgen leerlingen workshops en lessen waarin ze op zoek gaan naar wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Daarna verdiepen ze zich in mogelijke vervolgopleidingen die hierop aansluiten. De studieloopbaanadviseurs van het Regio College verzorgen deze workshops op vmbo-scholen in de regio.

Digitale versie Over de streep 

Er is nu ook een digitale versie van Over de streep. Met de online studiekeuze tool krijg je aan de hand van vragen binnen 30 minuten inzicht in ‘wie ben ik, wat kan ik en wat vind ik belangrijk’. Zo kan elke leerling, vanaf elke plek duidelijk(er) krijgen welke opleiding bij hem of haar past. En je ziet welke ROC’s in de regio de opleiding aanbieden. Zodat je meteen de agenda er bij kan pakken om de open dagen in te plannen.

Ook over de streep? Ga naar https://www.regiocollege.nl/studiekeuzehulp/studiekeuze-activiteiten