Pand aan LT Roggeplein gesloten voor zes maanden

Politie
Tijdens de doorzoeking zijn grote handelshoeveelheden verdovende middelen aangetroffen.
Tijdens de doorzoeking zijn grote handelshoeveelheden verdovende middelen aangetroffen. (Stockfoto)

ZAANDAM - Een woning aan het LT Roggeplein is op vrijdag 27 januari gesloten worden op grond van artikel 13b voor de duur van zes maanden. Naar aanleiding van een actie van de politie in eind 2022, waarbij handel in verdovende middelen op straat is geconstateerd, is de woning en de kelderbox aan het LT Roggeplein doorzocht. Tijdens die doorzoeking zijn grote handelshoeveelheden verdovende middelen aangetroffen.

Integrale controle in bedrijfspanden na MMA-melding

Deze zijn door de politie in beslag genomen en onderzocht. Het bleek te gaan om cocaïne, amfetamine en heroïne. De verdachten, waaronder twee bewoners van deze woning, zijn aangehouden. Om de openbare orde te herstellen en heeft de burgemeester besloten de woning en de kelderbox voor zes maanden te sluiten op grond van de Opiumwet.

Daarnaast hebben de gemeente, politie en de Omgevingsdienst, naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem, op donderdag 26 januari een integrale controle uitgevoerd bij een bedrijfsverzamelgebouw aan de Kikkertweg te Wormerveer. Tijdens de controle werden negen bedrijven bezocht. Specifiek werd er gekeken naar (illegale) bewoning, verbouwingen, milieuovertredingen en strafrechtelijke overtredingen zoals bijvoorbeeld hennepkwekerijen.
Tijdens controle zijn geen bijzonderheden geconstateerd.

Integrale drugsaanpak Zaanstad

De gemeente Zaanstad, politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en Douane werken intensief samen om drugscriminaliteit in Zaanstad tegen te gaan. De integrale controles richten zich op illegale activiteiten zoals drugsdealers en drugsproductielocaties en locaties waar drugs gedeald wordt. Deze locaties kunnen een aantrekkende werking hebben op anderen. De samenwerking wordt ondersteund door het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum Noord-Holland (RIEC NH). Door informatie, expertise en krachten van verschillende overheidsinstanties te bundelen, kan criminaliteit effectiever worden bestreden, wordt ondermijning tegengegaan en de maatschappij weerbaarder gemaakt. Samen willen de partners voorkomen dat inwoners van Zaanstad betrokken raken bij ondermijning en zo slachtoffer worden van overlast, dwang, dreiging en geweld.

Inwoners zijn bij het signaleren en melden van ondermijnende criminaliteit onmisbaar. Melden kan bij de politie (0900-8844), of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).