Prangende vraag voor de lijsttrekkers gemeenteraadsverkiezingen Zaanstad? Stel ze!

Politiek
Welke politici gaan ons na 16 maart vertegenwoordigen in het stadshuis van Zaanstad? En wat wil je ze vragen om je stem te krijgen?
Welke politici gaan ons na 16 maart vertegenwoordigen in het stadshuis van Zaanstad? En wat wil je ze vragen om je stem te krijgen? (Foto: Dirk Karten)

ZAANSTREEK – Op woensdag 16 maart is het zover: de gemeenteraadsverkiezingen. Welke partij pakt deze keer de winst in de gemeente Zaanstad? Met welke speerpunten willen ze de stem van de kiezer krijgen? Het Zaans Stadsblad wil een brug slaan tussen Zaanse politiek en de bewoners door de mogelijkheid te bieden rechtstreeks antwoorden te krijgen op prangende vragen.

Wil je weten hoe de partij waar jij op gaat stemmen aankijkt op de woningbouw in jouw wijk? Zijn ze voor of tegen afschaffing van de hondenbelasting? Wat is hun mening over nieuwe windturbines in de groenzone in jouw omgeving? Zijn ze voorstander van woningsplitsing waardoor mogelijk de waarde van je koopwoning kan dalen? Vragen genoeg! In de rubriek Prangende Vragen aan… leggen we het vuur aan de schenen van de lijsttrekkers van Zaanstad. Lezers van het Zaans Stadblad kunnen ook hun prangende vraag stellen aan de politieke kopstukken.

Stuur je vraag in naar redactiezaan@rodi.nl Houd de vraagstelling uiteraard wel netjes - de lijsttrekkers zijn gewone streekgenoten die ieder voor zich hun stinkende best doen om een betere woon-, werk- en leefklimaat te maken/behouden. En stel de vraag over een Zaanse kwestie. We behandelen geen vragen over landelijke politieke kwesties, de coronamaatregelen, ‘Zaanstad-waanstad’-kretologie etc.

Pak je kans en stuur op die prangende vraag!