Mick van den Bree zet zijn activiteiten voort als trainer/coach van het eerste damesteam van ZV de Zaan.
Mick van den Bree zet zijn activiteiten voort als trainer/coach van het eerste damesteam van ZV de Zaan. (Foto: aangeleverd)

Mick van den Bree nieuwe hoofdtrainer en coach damesselectie ZV de Zaan

Sport

ZAANSTREEK - Na een lange waterpolo carrière, waarbij de laatste jaren naast het spelen steeds vaker het coachen aan bod kwam, zal Mick van den Bree zijn activiteiten voortzetten als trainer/coach van het eerste damesteam van ZV de Zaan. Op zich geen verrassing nadat Van den Bree het afgelopen jaar al deel uitmaakte van de staf van de Zaanse dames, die na het hele seizoen de competitie geleid te hebben, uiteindelijk het landskampioenschap aan Polar Bears moest laten.

Verbreding selectie en aansluiting jeugd grootste prioriteiten komend seizoen

“Ik heb vanaf de jeugd alle nationale selecties doorlopen, Ik heb gespeeld voor het nationale A-team, ik ben drie keer landskampioen geweest en topscorer van de Eredivisie. Het is mooi zo. Daarnaast heb ik een jonge dochter, een drukke baan. Na al die jaren maak je een afweging en het afgelopen jaar werd voor mij duidelijk waar mijn toekomst ligt”, aldus de 31-jarige Van den Bree.

Enorm blij

Hans Stam en Ingrid Rempt-Leijendekker voerden namens de Topsportcommissie van De Zaan de gesprekken met Mick. Stam hierover: ”Gezien onze gezamenlijke ambitie was het voor ons snel duidelijk dat een eventuele opvolging zou beginnen bij Mick. We zijn dus enorm blij dat we samen met hem kunnen gaan bouwen aan de verdere toekomst van onze club en het Nederlandse waterpolo. Voor onze club ligt de basis bij een goede trainer en dat is in Nederland niet zo eenvoudig. Zeker niet iemand die ook nauw aansluit bij wat er internationaal vereist is.

Lat ligt hoog

“Als je de top wilt bereiken, internationals wilt maken, behouden en aantrekken dan ligt de lat hoog. Met eerder Johan Aantjes, Arjan Vos, Andreas Miralis en nu dus Mick van de Bree denken we dat te kunnen bereiken en behouden”, vult Rempt-Leijendekker aan. “We hebben een brede en sterke selectie nodig als we bijvoorbeeld Europa Cup willen spelen, wat uiteindelijk het doel moet zijn van iedere topclub in Nederland. Er lopen daarover al diverse gesprekken met spelers.”

Ambitie

Die ambitie is ook een vereiste van Van den Bree. “Als we met Nederland naar de volgende Olympische Spelen willen moet er veel gebeuren. Bij onze club, en bij de Bond. Onze jeugd zal de komende jaren een boost moeten krijgen om op een natuurlijke wijze beter aan te kunnen sluiten bij de nationale dames en herenselecties. Ook de Bond zal een ander beleid moeten voeren. Ik wil daarin bijdragen en de eerste gesprekken lopen al. Kijkend naar de jeugd zien we dat de landelijke C-competitie maar uit acht teams bestaat. Ik zal met Arno Havenga (manager waterpolo KNZB) en andere clubs serieus gaan overleggen hoe we dat kunnen verbeteren. Alle een talentcentrum in Eindhoven is niet genoeg. Als het goed is staat er over twee jaar een nieuw en groot bad in Zaandam. Hoe mooi is het als we daar dan weer een Europese finale kunnen spelen!”.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
De dropfabriek Uit de Fabriek Geklapt 27 nov, 07:27
Afbeelding
Nienke Veenhoven naar Jumbo-Visma Algemeen 27 nov, 07:00
Afbeelding
Vier Kerst samen met Daniël de Lange Uitgaan 26 nov, 09:38
Afbeelding
‘Doel is belangrijker dan het aantal uren’ Algemeen 26 nov, 07:00
Afbeelding
Burgemeester Hamming: ‘Mensen moeten zich veilig voelen op straat’ Algemeen 25 nov, 10:25
Afbeelding
A Christmas Carol komt tot leven in lezing Algemeen 25 nov, 09:37
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Geen Zaanse winst in Korfballeague Sport 24 nov, 09:44
Afbeelding
Zaanbocht weer prima Sintpodium Algemeen 24 nov, 09:30
Afbeelding
Jubileumjaar ZHC De Kraaien: honderd jaar jong Sport 24 nov, 07:00
Afbeelding
‘Babbels Live staat als grootste live muziekfestival van Zaanstad op de kaart’ Uitgaan 23 nov, 14:23
Afbeelding
Expositie Natuurlijk Natuur bij Galerie Staphorsius Uitgaan 23 nov, 13:56
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief