Zaalvoetballers F.C. Zaanstreek promoveren naar KNVB hoofdklasse

Sport
Een blije aanvoerder Mouad Ben Chekh met glimlach op het gezicht nadat de tweede plek definitief was veiliggesteld.
Een blije aanvoerder Mouad Ben Chekh met glimlach op het gezicht nadat de tweede plek definitief was veiliggesteld. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTAD - Het eerste elftal van zaalvoetbalvereniging F.C. Zaanstreek is gepromoveerd naar de hoofdklasse KNVB aldus de sportbond. De Zaankanters eindigde in de KNVB 1e klasse op de tweede plek met slecht drie punten minder dan kampioen WV-HEDW. 

Die ploeg werd vorig maand in Amsterdam nog met 2-3 verslagen. Maar omdat de Amsterdammers daarna geen punten meer lieten liggen kon de voorsprong worden vastgehouden en bleek de eindsprint van F.C. Zaanstreek niet voldoende voor het directe kampioenschap. Afgelopen maandag werd bekend dat ook de nummers twee in de poule rechtstreeks promoveren.

En dat betekent dat er weer een Zaanse ploeg hoger op kan spelen. Met 30 punten uit veertien duels heeft F.C. Zaanstreek het in de 1e klasse KNVB dan ook prima gedaan. Na de eerste zeven wedstrijden ongeslagen aan kop te hebben gestaan en de eerste periode te hebben behaald, leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat door corona er nog een aantal teams uit de poule konden stappen en de periode titels niet meer geldig waren bleek alles onzekerder te worden. Na de hervatting van de competitie werden er ook een aantal nederlagen geleden maar daarvan herstelde de ploeg van Mohamed Benaya zich weer prima.

Na de winst op FC Zaanstad (7-4) van vrijdag 27 mei, was eigenlijk al zeker dat de ploeg definitief als tweede was geëindigd. In de laatste wedstrijd van het seizoen- die niets meer om het lijf had- werd op vrijdag 3 juni werd in topsporthal De Koog in Koog aan de Zaan vrij eenvoudig met 9-3 gewonnen van asv Arsenal. Daarna was het nog niet duidelijk of de nummers twee van de poule ook daadwerkelijk zouden promoveren. Tot het verlossende bericht van de KNVB duidelijkheid bracht. In het seizoen 2022/2023 komt F.C. Zaanstreek 1 dan ook uit in de hoofdklasse KNVB.

Spelmoment.
Warming up.