Voor menige hardloper hét event van het jaar: de Dam tot Damloop.
Voor menige hardloper hét event van het jaar: de Dam tot Damloop. (Foto: Vincent van den Boogaard)

Hardloopfeest voor werkgevers én werknemers

Sport

REGIO - Het startschot van de 36e editie van de Dam tot Damloop weerklinkt op zondag 18 september. Op deze derde zondag in september leggen jaarlijks 46.000 lopers het parcours van 10 Engelse Mijl (16,1 km) af tussen Amsterdam en Zaandam. Onder hen ruim 25.000 lopers die samen met collega’s, relaties of klanten deelnemen aan de Dam tot Dam Businessloop, allemaal in hetzelfde bedrijfsshirt. Al jaren de grootste businessloop ter wereld.

Fenomeen op zich: Dam tot Dam Businessloop 

Deelnemen aan de Dam tot Dam Businessloop is absoluut een unieke ervaring. Het is niet voor niks dat iedere hardloopliefhebber dit loopspektakel wil meemaken. Ook heeft het voordelen voor werkgevers én werknemers aldus de organisatie. “Een gezonde kantine, samen sporten en uitdagingen aangaan hebben een positief effect op de werkprestaties. Sporten vergroot bovendien de sociale cohesie. Als veel collega’s sporten, ligt de drempel lager om aan te sluiten. Ook is strijden goed voor de sociale cohesie, een interessant neveneffect is het wegvallen van de hiërarchie. De jongen uit de postkamer loopt samen met de directeur, en waarschijnlijk verslaat hij hem ook nog in de eindsprint.”

Dam tot Dam Park

Het Dam tot Dam Park is dé centrale plaats waar businessteams een eigen (corporate) hotspot kunnen creëren voor personeel, klanten en/of relaties. Het is de plek om elkaar voor de start te ontmoeten en na afloop onder het genot van een hapje en een drankje te proosten op de geleverde sportprestaties. Het Dam tot Dam Park is als festivalterrein ingericht waardoor de gehele dag (live) muziek te horen is. Op zondag vindt ook de prijsuitreiking van de businessloop plaats in het Dam tot Dam Park.

Inschrijven

Meedoen aan de Dam tot Dam Businessloop geeft vele voordelen aldus Le Champion. Bij afname van het businesspakket is alles van start tot finish goed geregeld. Alle bedrijven starten vanuit een gunstige startpositie, grotendeels in de ochtend vlak achter de wedstrijdlopers, exclusieve toegang tot de businessfaciliteiten in het Dam tot Dam Park, tien startnummers inclusief de bedrijfsnaam, een teamfoto voor de start als leuke herinnering en nog vele andere extra’s. Inschrijven kan op damloop.nl.

Dam tot Dam Weekend

Tijdens het Dam tot Dam Weekend kunnen collega’s of werknemers, naast hardlopen, ook wandelen en/of fietsen. Sportorganisatie Le Champion organiseert in hetzelfde weekend namelijk ook de Dam tot Dam Wandeltocht met 15.000 wandelaars en de Dam tot Dam FietsClassic met 6.000 fietsers. Het Dam tot Dam Weekend is met 83.000 sporters het grootste sportieve weekend van Nederland.

De finish is gehaald!

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Zaan de Wandel geeft heel veel energie’ Algemeen 15 aug, 14:37
Afbeelding
Zaantheater zoekt vrijwilligers voor jongeren flexpool Werken 15 aug, 14:30
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Algemeen 15 aug, 11:40
Afbeelding
Nog tot en met zondag Smash Devil toernooi bij K.Z.T.V. Sport 15 aug, 09:15
Afbeelding
Schietincident in Koog aan de Zaan is nog een mysterie 112-nieuws 15 aug, 02:56
Afbeelding
Scooter met twee vrouwen hard tegen auto gereden in Zaandam 112-nieuws 15 aug, 00:48
Afbeelding
SVA meer dan overtuigend winnaar in de Koog Algemeen 14 aug, 17:30
Afbeelding
Grote brand in centrum Zaandam 112-nieuws 14 aug, 06:12
Afbeelding
‘Heeft u een kind gefeliciteerd met zijn vmbo-advies?’ Ode aan het VMBO 13 aug, 10:48
Afbeelding
Zaanbocht Run moet uitbundig zijn Sport 12 aug, 10:45
Afbeelding
Wie heeft er voorrang? Algemeen 12 aug, 10:00
Afbeelding
Gaslek bij pompstation Zaandam opgelost 112-nieuws 11 aug, 19:48
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief