Geen Zaanse winst in Korfballeague

KZ trekt ten aanval. Esther Cordus schiet raak
KZ trekt ten aanval. Esther Cordus schiet raak (Foto: Rodi Media/KK)

STREEK - In de tweede ronde van deze competitie was er geen eer te behalen voor GG/RMcD Huis Emma en KZ/Thermo4U. Beide vertegenwoordigers moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander.

Dat de Wormers in Delft bij Fortuna/Delta Logistiek een zware kluif tegemoet konden zien was bekend. De afwezigheid van Carlo de Vries was een extra handicap voor de Groengelen. Het eerste aanvalsvak van Fortuna met grootheden als Mick Snel en Celeste Split startte goed en de Delftenaren liepen uit naar een 7-0 voorsprong. Pas na zeven minuten korfbal deed Stijn Hoekstra namens Groen-Geel een duit in het zakje.

Met een 16-7 werd er gerust al was niemand in het Zaanse kamp gerust op een goede afloop. Ook in de tweede helft kon de bezoekende ploeg slechts sporadisch iets tegenover het spel van Fortuna zetten. In de slotfase was de spanning al uit de pot en boekte Fortuna een zeer ruime 27-15 overwinning.

In eigen hal trof KZ/Thermo4U het altijd goed resterende LDODK/Rinsma Modeplein. De match kende een stroeve start. Pas na vier minuten viel de eerste goal, uit handen van Kooger Onno Bakker. Bij KZ werd Marijn van den Goorbergh, vanwege rugproblemen op de bank gestart, ingebracht. Bij een 8-11 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft bleef KZ veelal achterverdedigen en daar wist LDODK niet altijd even goed mee om te gaan. Na de 10-15 van Marjolijn Kroon (ex KZ) brak er een lange doelpuntloze periode aan. Pas na zo’n zeven minuten werd de ban gebroken. In het restant van de wedstrijd bleef het verschil steeds rond de vijf á zes doelpunten hangen en kwam de 18-23 zege voor LDODK nooit echt in gevaar.

PROGRAMMA

Komend weekeinde ontvangt Groen Geel (2 gespeeld 2 punten) DVO/Transus (2-3) terwijl Koog Zaandijk (2 gespeeld 1 punt) op bezoek gaat bij KCC/CK Kozijnen (2-1).