Dubbele Zaanse korfbalwinst

Overtuigende Koogse aanval
Overtuigende Koogse aanval (Foto: Eyecons/KK)

STREEK - In de tiende speelronde van de Kenonz Korfbal League, seizoen 2022-2023, scoorden zowel KZ/Thermo4U als GG/RMcD Huis Emma een prettige overwinning.

In de provinciale derby tussen KZ/Thermo4U en het Amsterdamse Blauw-Wit opende de gastheer aan de Wezelstraat flitsend, met goals van Anouk Haars en Marjolijn Schenk – die haar honderdste Korfbal Leagueduel speelde – en was de toon van de wedstrijd gezet. KZ was de hele wedstrijd de betere ploeg, zeker op de afronding. Met een 11-6 stand bij rust was er volop vertrouwen aan Zaanse zijde.

Echt spannend werd het ook in de tweede helft niet. Marijn van den Goorbergh toont zich steeds meer de speler die zijn team bij de hand neemt naar een dit keer degelijke 25-18 overwinning. Hoe dan ook weer belangrijke punten voor KZ in de strijd om de play-offs.

Zucht van opluchting

Op bezoek bij Unitas/Perspectief besefte GG/RMcD Huis Emma zich terdege dat dit een belangrijk duel was om niet de aansluiting met de ploegen boven zich te verliezen. Unitas liep vlot naar een 4-0 voorsprong.

Via een time-out greep de staf van Groen-Geel in. Pas na tien minuten was het Carlo de Vries die de ban brak voor de Wormernezen. Vanaf dat moment ging het beter lopen bij Groen-Geel. Bij rust kende de Wormers een minimale voorsprong: 10-11.

Beide ploegen openden na rust gelijk op, maar Unitas werd slordiger en leek moeite te hebben met de verdedigende druk. Kevin Dik kwam in de ploeg en dat was een belangrijke wissel. Twee minuten voor tijd waren het Carlo de Vries en Terrenc Griemink die de 21-23 winst definitief veilig stelden.