Open dag bij Roeivereniging De Zaan

Sport
Kom je ook kennismaken met het roeien?
Kom je ook kennismaken met het roeien? (Foto: aangeleverd)

ZAANDIJK - WRV De Zaan houdt zaterdag 1 april een Open Dag voor iedereen die vrijblijvend kennis wilt maken met de roeisport. Ook dames en heren met een roeiverleden elders zijn van harte welkom.

Alle deuren van de loodsen aan de Lagedijk 334 in Zaandijk staan wagenwijd open van 11.00 uur tot 15.00 uur. Enthousiaste leden van de roeivereniging staan klaar in de loodsen en op de steiger om zoveel mogelijk mensen te laten proeven van het roeien, in het bijzonder bij WRV De Zaan. Er liggen bovendien boten klaar om desgewenst een stukje op de Zaan mee te roeien met een of meer ervaren instructeurs en leden van de vereniging.

Handige tip: draag een nauw aansluitende sportbroek (wielren/hardloopbroek), sportschoenen zonder brede hiel, eventueel zonnebril of cap en neem een bidon met water mee.

WRV de Zaan

WRV de Zaan werd opgericht in 1896 en telt thans ruim 130 leden. De activiteiten spitsen zich toe op recreatief roeien, waarbij marathons en bijzondere jaarlijks terugkerende evenementen zoals de 200 kilometer lange Elfstedentocht niet worden geschuwd. De perfect onderhouden vloot bestaat uit een dertigtal boten van het type skiff, wherry, C1, C2+, C3+ en C4+.