Tweede Zaanbocht Run in najaar

Sport
Wordt het dit jaar weer net zo druk als voorgaande keer?
Wordt het dit jaar weer net zo druk als voorgaande keer? (Foto: Michel Schermer)

WORMERVEER - Het startschot voor de tweede Zaanbochtrun heeft lang op zich laten wachten. De loop over de Zaanbocht en langs de Zaanoever in Wormer staat zondag 3 september in de agenda en kan dat startschot eindelijk gelost worden.

Net als de eerste editie zal ook deze tweede uitvoering bestaan uit een kidsrun (1,6 km), een 5- en een 10 kilometer loop. De start is ter hoogte van het kruispunt Marktstraat en Zaanweg in Wormerveer. De run gaat direct het Noordeinde op tot aan de Clausbrug en slaat linksaf het fietspad op en gaat over de Clausbrug richting Wormer. 

Finish

Over de brug gaan de lopers tot aan de Knollendammerstraat en slaan deze straat in tot aan de Veerdijk. Dan slaan ze rechts af tot aan de brug. Onder de brug door rechtsaf fietspad op tot aan rotonde. De rotonde wordt helemaal genomen en via het fietspad wordt dezelfde route via de brug teruggelopen. De finish is op het Noordeinde vlakbij het kruispunt Marktstraat/Zaanweg. 

Een ieder, die zich had ingeschreven na 1 augustus 2019 voor de tweede editie mag zich zonder kosten aanmelden via info@ zaanbochtrun.nl met naam/adres/mobielnummer. De startbewijzen worden dit jaar naar het postadres van de deelnemers gestuurd. Vandaar ook de kleine verhoging in het deelnamebedrag. De kosten bedragen €1,25 per te lopen kilometer. 

Voor inschrijven en meer zie: https://www.zaanbochtrun.nl