Tess Buffing van ZV de Zaan verkozen tot beste waterpolokeepster op NK

Sport
 Tess Buffing werd tot beste keeper van het NK uitgeroepen..
Tess Buffing werd tot beste keeper van het NK uitgeroepen.. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Terwijl dames en heren 1 van ZV de Zaan recent voor de landstitel streden, was er datzelfde weekend nog een team van ZV de Zaan dat voor een nationale titel vocht. 

In Hilversum vond hetzelfde weekend van 13 en 14 mei het NK voor E-teams plaats. Dit zijn waterpoloteams met kinderen tot 11 jaar. Ook de E1 van ZV de Zaan speelde mee. Na een succesvolle eerste dag waar ZV de Zaan drie wedstrijden won en één wedstrijd gelijkspeelde, mocht het op dag twee met acht (van de in totaal 21 teams) verder spelen om de prijzen. Hoewel ZV de Zaan als zesde eindigde, was het een mooi en leerzaam weekend. En er ging toch ook nog een hele mooie beker mee naar huis. Want Tess Buffing werd tot beste keepster van het NK uitgeroepen.

Tess is 10 jaar (bijna 11) en speelt nu vier jaar waterpolo. Hoewel ze het ook nog heel leuk vindt om te spelen, heeft ze zich afgelopen seizoen specifiek gericht op het keepen. Bij keeperstrainer Jan Smit traint ze zelfs af en toe samen met doelvrouw van dames 1 Britt van der Dobbelsteen. En dat is dus te merken. Tess is supertrots op haar prijs.  En Tess niet alleen, ook trainers en coaches Ruben van Wijk en Jeroen Bisselink van de E-jeugd zijn trots. 

“We trainen het hele jaar hard. We hebben veel plezier, dat is het allerbelangrijkste. Het is gaaf om te zien dat iedereen binnen een seizoen zo ontzettend groeit. En als dan een van de spelers ook nog als beste van Nederland uitgeroepen wordt, kunnen we als trainers en coaches alleen maar heel trots zijn!”, aldus Ruben.

In Hilversum vond hetzelfde weekend van 13 en 14 mei het NK voor E-teams plaats.
Afbeelding