Fortuna Wormerveer bouwt verder aan voetbaltechnische toekomst

Sport
Trainer Alex Geernaert (r) met een aandachtig luisterende selectie.
Trainer Alex Geernaert (r) met een aandachtig luisterende selectie. (Foto: RodiMedia/KK)

STREEK - De nacompetitie van het voetbalseizoen 2022/2023 is weliswaar nog in volle gang maar bij Fortuna Wormerveer start men al met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste trainingen op de agenda is die op 10 juni onder leiding van hoofdtrainer Alex Geernaert. Het komend seizoen 2023/2024 zal Fortuna Wormerveer weer aan drie fronten op het hoogste niveau in de Zaanstreek actief zijn. Een gesprek met Hakan Senyurek, bestuurslid voetbalzaken bij de Wormerveerse fusieclub.

Er ligt weer een enorme uitdaging bij de club. Deze streeft er naar om juist vanuit haar eigen opleiding spelers verder te laten ontwikkelen. ‘Natuurlijk is er plaats in onze selecties voor jongens van buitenaf die op zondag of op zaterdag of “onder-23” op het hoogste niveau willen spelen’ zo laat Hakan Senyurek als bestuurslid voetbalzaken weten. ‘De prioriteit ligt echter op het doorstromen van onze eigen (jeugd)spelers’ zo klinkt het tijdens de presentatie van de nieuwe selectie.

Trainersstaf

Alex Geernaert stuurt vanaf heden de volledige trainersstaf aan. Naast spelers laat Fortuna Wormerveer ook haar jeugdtrainers doorstromen. Zo zullen Emre Bozkurt (assistent zondag), Mick Wilffert (Onder-23), Marco Wouda (assistent zaterdag) en Dave Derlagen (individuele trainer) doorstromen vanuit de jeugd naar de seniorentak. 

Fortuna Wormerveer is daarnaast blij dat zij ook Bert Onclin aan de club heeft weten te binden. ‘Hij neemt de verantwoordelijkheid op zich v.w.b. de zaterdagselectie en brengt veel kennis en ervaring mee, waar de jonge trainersstaf op kan terugvallen’ aldus een opgewekte Senyurek. De selectiekeepers zullen getraind worden door Nordin Bakker, huidig keeper van het succesvolle Almere-City en voormalig keeper van Fortuna Wormerveer.

Zondagselectie

Inmiddels is duidelijk dat een aantal spelers de club verlaat. Senyurek concludeert dat dit automatisch betekent dat de kern van de selectie zal bestaan uit jonge spelers vanuit de eigen opleiding. ‘Daarnaast zullen dragende spelers als Jordi Wigman (nog geblesseerd) en Arsenio Dihalu een belangrijke rol moeten gaan vervullen om de jonge groep bij de hand te nemen. Ondanks het flink aantal mutaties is er veel vertrouwen in de samenstelling van de toekomstige selectie. Het zijn allemaal jongens met veel talent. Ze kunnen alleen nog maar beter worden.’

Zaterdagselectie

Op dit moment is het eerste zaterdagteam nog actief in de nacompetitie om promotie af te dwingen naar de 2e klasse. Ook voor dit team zal gelden dat een aantal jonge spelers de gelegenheid krijgt zich verder te ontwikkelen. In dit team zullen ervaren krachten als Timo Stam en Ran van Vliet een belangrijke rol gaan spelen. Twee spelers die de klappen van de zweep kennen en de jeugd bij de figuurlijke hand kunnen nemen.

Onder-23 

Een team dat speelt op landelijk en het één na hoogste niveau. ‘Tegenstanders als HHC Hardenberg, FC Lisse en bijv. Urk vragen het uiterste van onze talenten. De O23 voetbalt en traint op een hoog niveau, waar ook de zondagselectie op termijn van kan gaan profiteren’ is de voorzet die Senyurek geeft. 

Met nadruk stelt hij dat de doelstelling is om zowel de spelers van Onder-23 als die van zaterdag te betrekken bij trainingen van de zondagselectie. ‘Bij de te organiseren activiteiten zal sprake zijn van één groep’ licht hij alvast een tipje van de sluier.

Toekomst

Vanuit Fortuna Wormerveer is het motto ‘uitgaan van eigen kracht’ belangrijk. Voetballen op het hoogste niveau, met een trainersstaf die daarop is samengesteld, moet voor een speler toch de ultieme uitdaging zijn. 

Uitgaan van eigen kracht is juist daarom het motto van de Wormerveerders voor de komende jaren.