LDODK maat te groot voor Groen Geel

Sport
Spelmoment uit Gorredijk
Spelmoment uit Gorredijk (Foto: RodiMedia/KK)

In het Friese Gorredijk trof GG/RMcD Huis Emma vrijdagavond een oude bekende in het achttal van LDODK. Voor Terrenc Griemink was het een wedstrijd met een bijzonder tintje, tegen zijn oude ploeg. 

In zijn eerste duel in Friese dienst wist de onderwijzer uit Wormer nog geen doelpunten te scoren. Dat was vrijdagavond anders. 

In de eerste fase van de wedstrijd liet de thuisploeg direct merken dat er niks te halen viel voor Groen Geel. De ploeg uit Wormer kwam er door de verdedigende druk van LDODK slechts mondjesmaat aan te pas, terwijl bij de Friezen veel lukte. In een ommezien was het dan ook al 10-2. Pas in de slotfase van de eerste helft slaagde Groen-Geel er in meer weerstand te bieden, maar was het verschil al duidelijk. Ruststand 17-6.

Na rust kwam Groen Geel fel uit de kleedkamers. Dat maakte dat LDODK na tien minuten slechts vier keer wist te scoren. Groen-Geel kon echter ook niet dichterbij komen. Zonder echt hoogstaand te spelen kon LDODK het verschil zo rond de tien doelpunten houden. Spannend was het geen moment vrijdagavond. 

De afgetekende 25-13 eindstand gaf het niveauverschil duidelijk weer.

Zaterdag 2 december is er sprake van een provinciale kraker. Blauw Wit Amsterdam kont dan op bezoek in Wormer. Aanvang 19.00 uur.