KZ komt te laat op toeren tegen DVO

Sport
DVO in de aanval tegen KZ
DVO in de aanval tegen KZ (Foto: RodiMedia/KK)

KOOG - In haar eerste thuiswedstrijd trof KZ/Keukensale.com meteen een directe concurrent voor de Play Off plaatsten in DVO/Transus en dat leverde een 20-22 nederlaag op.

Pech voor de de thuisploeg was dat Anouk Haars en Alwin Out niet volledig inzetbaar bleken. Dat maakte dat de eerste paar minuten van de wedstrijd onrustig oogden. De aanvallen kwamen niet echt los en er werden veel overtredingen gemaakt rondom de korf. DVO herstelde zich snel, in tegenstelling tot KZ dat in die fase drie gemiste strafworpen liet noteren.  

Na een kwartier spelen stond er een stand van 3-11 op het scorebord en schoot DVO een percentage van 38 procent, waar KZ slechts 11 procent tegenover zette. Pas richting het einde van de eerste helft lukte het KZ om zich onder de druk van DVO uit te spelen. Dat resulteerde in een 9-14 ruststand. 

Beide ploegen kwamen goed uit de rust, maar naarmate de tweede helft vorderde zakte DVO weg, waar KZ steeds beter ging spelen. Met nog achttien minuten te spelen werd Alwin Out in de ploeg gebracht en niet veel later kwam Anouk Haars ook aan speelminuten toe, zij het alleen aanvallend.  

De twee internationals gaven KZ met sterk reboundend werk en allebei een belangrijk doelpunt een flinke duw in de goede richting. Het was captain Esther Cordus die twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer scoorde (20-19). Even leek het erop dat KZ na de zwakke eerste helft toch nog een puntje in eigen huis zou houden, maar DVO’ er Daniëlle Boadi besliste 20 seconden voor tijd de wedstrijd met een mooie doorbraakactie. 

KZ/Keukensale.com gaat zaterdag op bezoek bij het nog puntloze KCC/CK Kozijnen. Aanvang 19.30 uur.