Koninklijke Erepenning voor eeuweling Groen Geel

Sport
"Dat is een goed stel hoor" klonk het na de voorstelling (Foto: Aangeleverd)

WORMER – Bij jubilaris draaide men de klok zaterdagavond terug naar 1923. Het jaar van oprichting en dus alle reden voor een feest. De actualiteit van 2023 was tegelijkertijd het bezoek van Wormerlands burgemeester Judith Michel die zaterdag 23 november de Koninklijke Erepenning uitreikte aan de vereniging.  

Dat heuglijke feit geschiedde net voordat de cabaretvoorstelling als start van het jubileumfeest zou beginnen. Tot grote verbazing van het publiek besteeg de burgemeester het podium. Niet als onderdeel van de voorstelling, maar voor het uitreiken van de Koninklijke Erepenning. Preses Rick de Wit nam deze onderscheiding namens Groen Geel dankbaar in ontvangst. 

Burgemeester Michel verklaarde Groen-Geel als een bijzondere vereniging te zien. Ëen club die al een volledige eeuw lang inwoners met elkaar verbindt. Deze Koninklijke Erepenning is dan ook de kroon op het werk voor de grote bijdrage die de vereniging levert aan de gemeenschap van Wormerland.”  

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat het respect en de waardering symboliseert die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de korfbalvereniging. 

Na dit officiële gedeelte werd de klok daadwerkelijk teruggedraaid naar 1923 en ontvouwde zich een prachtig schouwspel in de omgebouwde sporthal. Vandaar dat naaldhakken niet welkom waren. “We willen dat je schittert” was de mededeling richting de dames. “Maar om onze geliefde sporthalvloer te beschermen, vragen we je vriendelijk om geen naaldhakken te dragen.” 

Het cabaret ‘voor eeuwig jong’ kon rekenen op grote bijval uit de zaal en bleek het feest met muziek van The Originals, Marc & Tim en DJ WZNL weer uitermate Groen Geel waardig. Terecht dat de feestcommissie bestaande uit Charlotte Baar, Elserieke Haarhuis en Kim Hooijschuur overladen werd met complimenten.