Dubbele winst KZ/Keukensale.com

Sport
Duidelijke tekst in Koog aan de Zaan
Duidelijke tekst in Koog aan de Zaan (Foto: RodiMedia/KK)

KOOG AAN DE ZAAN - In de dertiende speelronde van de Korfballeague ‘23-’24 trilde het Topsportcentrum aan de Wezelstraat zaterdagavond op haar grondvesten. De derby tegen het Amsterdamse Blauw-Wit leverde twee mooie gevechten ook. Beiden werden in Zaans voordeel beslist. KZ 2 deed dat met 27-25 en dat voorbeeld werd door KZ 1 gevolgd met een 28-26 winst. Grote winnaar het publiek al zullen de Mokummers daar wellicht anders over denken?

Met Darren Krook in de basis bij KZ als vervanger van de waarschijnlijk langdurig geblesseerde Onno Bakker wisselde coach Tim Bakker ook Alwin Out en Marijn van der Goorbergh. Zij werden verdeeld over twee vakken.

De bezoekers stapten vol motivatie de speelvloer op. In de eerste vijf minuten werd er maar liefst zeven maal raak geschoten. Daar wist de thuisploeg slechts twee goals tegen over te zetten plus twee gemiste strafworpen tegenover.  Het duurde nog vrij lang alvorens Tim Bakker een time-out gebruikte om het spel te wijzigen. 

Na de time-out schoot KZ zichzelf met vijf doelpunten op rij terug in de wedstrijd. De eerste helft leek vanaf de 7-7 gelijk op te gaan, maar in de laatste minuut slaagden de Amsterdammers erin om nog twee goals te maken, waarbij de inbreng van Frank Mostard uitermate belangrijk was. De ruststand van 12-14 gaf de verhoudingen goed weer.

Na de pauze opende Blauw-Wit met een doelpunt. Het gat van twee bleef vervolgens aan tot een kwartier voor tijd. Het wegvallen van zowel Frank Mostard als Jessica Janssen bleek van grote invloed. KZ profiteerde en wist het tij in de wedstrijd te keren. Dat gebeurde pas nadat Blauw-Wit het mooiste doelpunt van de wedstrijd scoorde. Jordi van Elburg gaf de bal achter zijn rug om aan en Niels Stuurstraat maakte de kans schitterend af (16-19). 

Het was echter een ontketende Carlo de Vries, man of the match met negen doelpunten achter zijn naam, die de Koogers de juiste weg wees. Van een 17-19 achterstand knokten zij zich naar een 23-19 voorsprong. 

Mostard en Janssen kwamen vervolgens terug en Blauw-Wit slaagde erin aan te haken tot 26-25. Steeds wanneer Blauw-Wit dichterbij kwam, had KZ het antwoord klaar. Hoewel de Koogers verdedigend dit keer niet sterkt speelden mankeerde er niets aan de scoringsdrift en werd een van de aantrekkelijkste wedstrijden van dit seizoen met een 28-26 overwinning voor de thuisploeg afgesloten.

Komende week gaan de Koogers op bezoek bij PKC. De stand aan kop (LDODK 13-22, KZ 13-21, PKC 12-19 en DVO 12-18) leert dat de deelnemers aan de Play Offs bekend zijn. De vraag is hoe de volgorde zal zijn aan het einde van de rit.