HKC wint (te) eenvoudig van Groen Geel

Sport
HKC in de aanval
HKC in de aanval (Foto: Eyecons/RodiMedia/KK)

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een duel met voor beide ploegen grote belangen, de nummer acht tegen de nummer negen met een verschil van drie punten op de ranglijst. De heenwedstrijd was een prooi voor HKC, maar het verschil was toen niet heel groot (18-21). Voorafgaand aan de wedstrijd waarschuwde GG/RMcD Huis Emma  trainster Mady Tims niet van de leg te raken en zorgen dat je mentaal sterk blijft.

De thuisploeg nam al snel de leiding. Al na een kleine drie minuten moest Britt Kwantes (Groen Geel) geblesseerd het veld verlaten, zij werd vervangen door Fanny van Heuvelen. Zij kan terugkijken op een prima wedstrijd.Voor Kwantes wordt gevreesd voor een gebroken middenvoetsbeentje en zal zij voor de rest van het seizoen niet beschikbaar zijn. Dat samen met het gemis van Lisanne de Bruijn maakt het extra lastig voor de Wormers.

Na zeven minuten was het 4-1 en in de loop van de eerste helft werd al duidelijk dat Groen-Geel aanvallend niet kon brengen wat er nodig was om HKC het vuur na aan de schenen te leggen. De schotpercentages waren simpelweg te laag om HKC te kunnen verontrusten. 

Aan de hand van routinier Danny den Dungen werd het spel ogenschijnlijk eenvoudig overheerst. Aan Groen Geel zijde scoorde naast Van Heuvelen alleen Sacha Horak een voldoende.

Uiteindelijk werd het een 23-11 nederlaag waar weinig op af te dingen valt. De hoge druk van HKC werkte goed waar Groen Geel weinig rebounds wist te pakken. De heren moesten in alle duels feitelijk het onderspit delven. 

Hoe uit deze impasse te geraken was voor trainster Tims meteen na afloop nog even lastig om aan te geven. “Het verloop is niet oké. Onze selectie is niet zo breed. Je merkt dat het een lang seizoen is, dat de vermoeidheid merkbaar is. Daar komt ook de frustratie nog eens bij als het in het veld niet loopt zoals we willen.” 

Zaterdag ontvangt Groen Geel Fortuna. Belangrijkste nog resterende duel zal dat zijn in speelronde 16 op 9 maart als KCC naar Wormer komt. Die wedstrijd zal hoe dan ook gewonnen moeten worden. Een week later spelen KCC en HKC dan nog tegen elkaar als KZ Groen Geel zal ontvangen.

De stand onderin is op plek 7 DOS’46 (13-10), op plek 8 HKC (13-8), op plek 9 Groen Geel (13-3) en tot slot KCC (13-2).