Groen Geel moet vooral ‘samen sterk blijven’

Sport
Groen Geel wist korte tijd een voorsprong vast te houden
Groen Geel wist korte tijd een voorsprong vast te houden (Foto: Eyecons/RodiMedia/KK)

WORMER - In de Kenonz Korfbal League begint de eindfase te naderen. Dat betekent her en der spanning. In de onderste regionen is het GG/RMcD Huis Emma dat strijd voor behoud. Het belangrijkste duel zal straks tegen directe concurrent KCC zijn.  Daarom is de eenheid in de selectie van Mady Tims de topprioriteit. Dat Fortuna een maatje te groot was bevreemdde niemand.

Vanwege de blessure van Britt Kwantes startte Fanny van Heuvelen in de basis. De eerste fase was in het voordeel van de Wormers. Met twee goals van Hidde Pettinga kwam er een voorsprong op het bord. De schotklok leek er bij die 2-1 stand zelfs twee seconden van slag door te raken. De voorsprong bleef gehandhaafd tot tien minuten op diezelfde klok (3-2) waarna  het na de 4-4 over was. De Delftenaren liepen toen rap uit. 

Niet dat Groen Geel geen kansen kreeg, maar het schortte – niet voor het eerst dit seizoen – aan de afronding. Er werden teveel korte kansen gemist. Bij de bezoekers deelde iedereen in de scoringsdrift, alleen Fleur Hoek kwam in de eerste helft niet tot een goal. De stand bij rust (5-12) maakte duidelijk dat er geen verrassing viel te verwachten.

In de tweede helft bleef het beeld eigenlijk gelijk aan dat in de eerste. Na de 6-14 kenden beide ploegen een doelpuntloze periode, maar toen die eenmaal gebroken was, werd het nooit meer spannend. Dat bood volop ruimte voor wissels. Tweeënhalve minuut voor het einde prijkte de eindstand (11-26) al op het bord. Kortom: een relatief makkelijke avond voor Fortuna, Groen Geel moet zich gaan opmaken voor de play-downs. 

Hidde Pettinga zag zijn ploeg goed beginnen en voelde het publiek (hoewel minder in aantal dan te doen gebruikelijk) achter de ploeg staan. 

“Het plezier moest weer terug komen. Het moreel is goed. Alleen tegen HKC kenden we een dip. Het benutten van kansen is ons probleem. Waar het tijdens de training allemaal wel lukt wil dat in de wedstrijden nog staats lastig blijven. Komende week hebben we niet de illusie bij DVO wat te kunnen halen. Een week later moeten we wel van KCC winnen. Daar gaan we vol vertrouwen naar toe.”