Koog Zaandijk blijft op juiste niveau

Sport
Anouk Haars scorend voor KZ
Anouk Haars scorend voor KZ (Foto: Eyecons/RodiMedia/KK)

KOOG AAN DE ZAAN - In de Kenonz Korfbal League begint de eindfase te naderen. Dat betekent her en der spanning. In de top maakten PKC en KZ het lang spannend waar bij LDODK tegen DVO vooral het publiek als winnaar uit de bus kwam, de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Wedstrijden tussen PKC/Vertom en KZ/keukensale.com zijn - ongeacht de stand - altijd interessant. Deze editie was dat met het oog op de ranglijst en de aankomende play-offs ook. Bij KZ waren Kevin Dik en Onno Bakker niet inzetbaar en mocht Darren Krook zijn goede presteren voortzetten in de basis. 

Balans in veld

Het ging in de strijd tussen de nummer twee tegen de nummer drie de gehele wedstrijd gelijk op. Dan kwam PKC weer op twee verschil, dan weer KZ, maar het stond vooral veel gelijk. Bij KZ waren vooral de dames belangrijk in de eerste helft. Zo was Nikki Boerhout er twee keer goed langs bij Sanne van der Werff en scoorde Zoë Engel drie van de eerste zes Koogse doelpunten. De ruststand (11-11) was in ieders ogen een goede afspiegeling van het getoonde.

Slordige fase

In de rust aan PKC zijde de nodige wissels waardoor het aanvallend soepeler ging lopen. KZ raakte niet van slag en bleef knap aanhaken. Het over verschillende schijven blijven meescoren was lonend. Tot vijf minuten voor het einde was kon het het nog alle kanten op. Er werd veel gewisseld en wellicht had dat invloed op het spel van KZ, dat in de laatste fase slordig werd. Met de uitslag 23-12 kon iedereen leven. 

Vol vertrouwen

KZ’er Marijn van den Goorbergh vond het intensieve wedstrijd waarin flink geknokt moest worden voor het resultaat. 

“In fases kwamen we net tekort. Tactisch hadden we wel een goed plan. We pakten veel verdedigende rebounds. Darren deed het ook nu weer goed. We gaan vol vertrouwen verder richting de Play Offs.” 

Stand

Aan kop gaan nu PKC en LDODK (14-23), KZ op plek 3 (14-21 en DVO op vier (14-19). Zaterdag 2 maart ontvangt KZ DOS’46 en dat mag geen problemen gaan opleveren.