Duel Min versus Sierhuis 0-1

Sport
Kaj Sierhuis scoort schitterend
Kaj Sierhuis scoort schitterend (Foto: RodiMedia/KK)

STREEK - In de Eredivisie werd achterliggend weekend een duel afgewerkt tussen RKC en Fortuna Sittard. Op zich niet echt een reden om te volgen, ware het niet dat juist die wedstrijd twee bekende Zaanse spitsen tegenover elkaar stonden. 

Bekende Zaanse spitsen tegenover elkaar

Bij de Waalwijkers was dat David Min waar aan de Limburgse kant Kaj Sierhuis de spits van dienst was. David leek - net als eerder tegen NEC waarin hij de complete score (2-0) voor zijn rekening nam -  te gaan scoren, maar zag zijn poging na een slimme actie rakelings langs de paal glijden. Kaj moest heel lang wachten alvorens hij zijn bekende brede glimlach kon tonen.

Drie punten

De spits die al heel wat clubs op zijn CV heeft staan schoot van afstand meer dan schitterend raak en bezorgde Fortuna daarmee drie belangrijke punten in de strijd om behoud. Sierhuis meldde zich na afloop voor de camera van ESPN. Zijn uitleg was eveneens doeltreffend. 

Flink wat emotie

Bij het vieren van de treffer toonde hij flink wat emotie. “Ik had veel frustratie in mijn lichaam. Ook over de manier waarop we de laatste weken lastig tot kansen kwamen. Alle wedstrijden heb ik er veel energie in gestoken, maar werd ik weinig beloond met kansen.”

Tweemaal capituleren

Op zondag wilde het Almere City doelman Nordin Bakker niet lukken Feyenoord van winst af te houden. Hoewel hij zijn heiligdom gloedvol verdedigde moest hij tweemaal capituleren.

Nog meer binding

Binnen de Zaanse voetbalgemeenschap club werd het Zaanse trio uitvoerig besproken. Menigeen stelde voor om AZ eens te tippen dat zo’n puur Saens drietal ongetwijfeld zal zorgen voor nog meer binding van onze streek met de BVO welke op sportpark Kalverhoek haar domicilie kent.

Het AFAS Trainingscomplex, hypermodern, waar zowel AZ 1 als de teams uit de AZ Jeugdopleiding trainen. 

Nordin Bakker