Mini Pride Walk komende zaterdag sluitstuk Zaanse Regenboogweek

Uitgaan
De Zaanse Regenboogweek wordt zaterdag 12 juni afgesloten met een Mini Pride Walk door het centrum van Zaandam.
De Zaanse Regenboogweek wordt zaterdag 12 juni afgesloten met een Mini Pride Walk door het centrum van Zaandam. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - De Zaanse Regenboogweek wordt zaterdag 12 juni afgesloten met een Mini Pride Walk door het centrum van Zaandam. Vanaf 11.00 uur kan de pride wandeling geheel op eigen gelegenheid volgens de actuele corona regelgeving gelopen worden. Het startschot wordt door een van de ZaanPride ambassadeurs gegeven.

Vanaf het Stadhuis wappert fier de Zaanse Regenboogvlag, het startpunt van de wandeling. Via de Gedempte Gracht, Regenboogzebrapad, Dam en Zaanbruggen gaat het via de Westzijde naar de Bullekerk. De digitale routebeschrijving is die dag op de site van ZaanPride te vinden (www.zaanpride.nl).

Op je smartphone volg je de routebeschrijving met allerlei interessante ‘regenboog’ weetjes en tips voor onderweg. Of haal een gratis papieren versie bij de Zaanstore VVV, Stadhuisplein 96, tevens het startpunt van de Mini Pride Walk. Inschrijven voor de wandeling is niet nodig.

Regenboogterrassen

Onderweg kom je maar liefst langs vijf Zaanse Regenboogterrassen. De route is zo’n twee en een halve kilometer lang en eindigt op het grote Regenboogterras bij Cultureel Centrum de Bullekerk. Hier vind je ook de photo-booth van De Zaanse Regenboog om deze dag feestelijk vast te leggen.

Voor de ferme doorstappers zijn er twee langere Pride rondwandelingen van 10 en 20 km. Daarnaast zijn er die dag diverse Senior Pride wandelingen vanuit verschillende Rode Loper zorgcentra van Zorgcirkel en Evean plus een Pridewandeling vanuit Odion. 

“Helaas kunnen we dit jaar nog niet samenlopen, maar wel onze Pride Walk delen. Door berichten te posten met de hashdeck #zaanpride2021 komt alsnog alles samen onder een Zaanse Regenboog; walk with pride!”, aldus de organisatie.