Royal Jazz dit jaar bij de Bullekerk

Uitgaan
Ratajazz.
Ratajazz. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Het Royal Jazz Festival wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd bij de Bullekerk in samenwerking met FluXus. Het Festival vindt plaats op Koningsdag, woensdag 27 april. De toegang is gratis.

Royal Jazz wordt al 45 jaar met succes georganiseerd in het Zaantheater en voorheen in de Speeldoos. De jazzcommissie en de Zaanse Jazzclub, die samen verantwoordelijk zijn voor de programmering van het Festival, kiezen ervoor om Royal Jazz dit keer te organiseren in samenwerking met de Bullekerk. De overgang van de vertrouwde locatie (het Zaantheater), naar de nieuwe locatie (de Bullekerk), is er een die in goed overleg tot stand is gekomen.

Drie podia

Op drie podia - de Pasveerzaal, een buitenpodium en het podium van de Bullekerk – komen tal van artiesten voorbij, zoals wereldster en trompettiste Saskia Laroo en saxofonist Benjamin Herman, die beiden opgegroeid zijn in de Zaanstreek. Er is veel aandacht voor jong talent: trombonist en conservatoriumstudent Michel Tuinman, zoon van bandleider Bart Tuinman, speelt maar liefst drie keer in drie verschillende bands, waaronder zijn eigen Ratajazz.

Ook toetsenist Nol Sicking zet zijn eigen kind op het podium: conservatoriumstudente en violiste Teddy Sicking speelt met haar eigen Teddy Sicking Quintet. Nol Sicking is zelf te beluisteren met zangeres Debora Visscher. Verder op het programma veel Big Bands: de Blue Tone Bigband, The Caledonians Big Band, de Jan Molenaar Big Band en de West End Bigband & Jazzkids. Het festival wordt afgesloten door de Wouter Kiers Band met Robert Vethaak op het buitenpodium en de Saskia Laroo Band met saxofonist Benjamin Herman op het grote podium van de Bullekerk.

Flux Koningsdag met Zaanse rock en pop

FluXus biedt niet alleen één van de podia voor het Royal Jazz Festival. Ook het Koningsdagfeest met het programma van Podium De Flux verhuist naar de Bullekerk. Het buitenpodium op het kerkplein verandert vanaf 18.00 uur in een feest vol pop en rock. Op podiumdeflux.nl wordt binnenkort bekend gemaakt welke talenten van Zaanse bodem het podium zullen betreden.

Het Royal Jazz Festival vindt plaats op Koningsdag, woensdag 27 april, van 13.00 tot 18.00 uur met op het buitenpodium aansluitend Flux Koningsdag tot circa 21.00 uur. De toegang voor beide evenementen is gratis.