Kinderactiviteiten, pop-up modeshows/presentaties en nog veel meer komende zondag in het Stadshart van Zaandam tijdens Lekker Zaans Genieten.
Kinderactiviteiten, pop-up modeshows/presentaties en nog veel meer komende zondag in het Stadshart van Zaandam tijdens Lekker Zaans Genieten. (Foto: aangeleverd)

Lekker Zaans Genieten: komende zondag reuring in Stadshart Zaandam

Uitgaan

ZAANDAM - Entertainment, muziek, kinderactiviteiten en een plein met marktkramen maken komende zondag, 29 mei, tijdens het event Lekker Zaans Genieten het Zaanse feestje compleet in het stadshart van Zaandam.

De, bij de stichting BIZ Stadshart Zaandam aangesloten, ondernemers brengen reuring in het centrum van Zaandam. Van circa 11.00 tot 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten om de lente te vieren. Bijvoorbeeld met pop-up mode- annex presentatieshows waarin de lentemode en typische voorjaarsproducten centraal staan. Dit wordt geshowd door modellen die vanuit de winkels tevoorschijn komen. Denk hierbij aan kledingsets, accessoires, huis-, tuin- en keukenproducten. Bezoekers maken kans op een kleine goodiebag.

Om de inwendige mens te verwennen, worden er in samenwerking met de horecaondernemers diverse borrels en bites uitgedeeld. Daarnaast zijn er optredens van diverse muzikanten die de winkelstraten opvrolijken met muzikale deuntjes.

‘Het centrum van Zaandam is meer dan winkelen op de Gedempte Gracht, Westzijde en de bruisende horeca op de Dam’  

“In het Stadshart van Zaandam wordt het steeds leuker en gezelliger om te winkelen. Het centrum van Zaandam is meer dan winkelen op de Gedempte Gracht, Westzijde en de bruisende horeca op de Dam. Met het Stadhuisplein, het Inntel hotel, de bioscoop, het Zaantheater, de Zaanferry, het Czaar Peter huisje en de Monet Route is er ook op het gebied van uitgaan en cultuur genoeg te ontdekken”, stelt het bestuur van het Stadshart Zaandam. 

Spannend en leuk

“Wij willen graag dat onze bezoekers het spannend en leuk vinden om het Stadshart te bezoeken. Door een gevarieerd aanbod van evenementen creëren we meer gelegenheid om een fijn verblijf te hebben in het winkelhart van Zaandam. Het Stadshart Zaandam omvat een aantal straten met ieder een eigen kwaliteit. We streven er naar om op de volgende plekken de evenementen te laten plaatsvinden: Westzijde (inclusief VersKade, Bullekerk), de Dam, de Rozengracht, de Gedempte Gracht, Hermitage en het Stadhuisplein.” 

Activiteitenkalender

Maar het blijft niet bij komende zondag. De volgende activiteiten staan nog op de planning: 1 juni t/m 1 juli: winkelcampagne met Shopping Night, juni t/m september: Shop Up (lekker winkelen), 2 t/m 26 augustus: Rembrandt, his life, his paintings (locatie Bullekerk), 10 september : Zaanse Uitmarkt, 17/18 september: Dam tot Damloop, 2 oktober: Lekker Zaans Genieten/Herfst, 7/8 oktober: Living Statues Festival (zie:https://www.rodi.nl/zaanstad/uitgaan/293068/stadshart-haalt-world-living-statue-festival-naar-centrum-zaandam), 7/30 oktober: Zaans Glorie, (kunstroute), 26 november: Jutezak van Sinterklaas, december/januari: lichtroute door Stadshart.

Kijk voor de laatste activiteiten update op: www.stadshartzaandam.nl/agenda/

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Zaanstad

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Sloeproeien bij Slag om de Zaan Uitgaan 24 jun, 09:09
Afbeelding
Tweede druk wandelgids ontdek heden en verleden van Krommenie Algemeen 24 jun, 09:01
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Volgende stap voor woningbouwplannen Slachthuisstraat Algemeen 23 jun, 11:40
Afbeelding
‘Alle deelnemers hebben ongelofelijk veel zin in het BouleVaart Festival’ Uitgaan 23 jun, 08:54
Afbeelding
Concert in Kerk van Krommeniedijk Uitgaan 23 jun, 08:46
Afbeelding
Hardloopfeest voor werkgevers én werknemers Sport 23 jun, 08:44
Afbeelding
Fietser en scooterrijder gewond in Westzaan 112-nieuws 23 jun, 02:27
Afbeelding
Brand op zolder van woning Zaandam 112-nieuws 22 jun, 21:17
Afbeelding
Steekincident in Zaandam 112-nieuws 22 jun, 13:04
Afbeelding
Zaanse textielkunstenares Giannina Rijsdijk schittert op ZomerSalon Royaal Uitgaan 22 jun, 12:01
Afbeelding
Optimist on Tour meert aan bij de Zaanse Schans Uitgaan 22 jun, 08:28
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief