Er is van alles te doen tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt.
Er is van alles te doen tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt. (Foto: Henk Dil)

Zaanse Kinderboekenmarkt deze keer bij stadsboerderij Het Darwinpark

Uitgaan

ZAANDAM - Na zestien jaar op de vertrouwde Schans is De Zaanse Kinderboekenmarkt dit jaar op een nieuwe plek: stadsboerderij Het Darwinpark. Deze giga-groene locatie is dit jaar dé plek voor het leukste kinderfestival van de Zaanstreek. Op zondag 26 juni van 11.00 tot 17.00 uur wordt het met meer dan dertig superleuke, gratis doe-dingen en (tweedehands) boekenkraampjes één groot feest.

Traditiegetrouw wordt op de Zaanse Kinderboekenmarkt de Hotze de Roosprijs uitgereikt aan de beste kinderboekenschrijver-debutant. Maar er is meer. Ontmoet je favoriete kinderboekenschrijver in persoon en ga langs alle kraampjes voor meer dan dertig gratis doe-dingen. Van vogelfluitjes verven in de Oekraïense ambacht stijl, tot goud zoeken in de grootste zandbak van de Zaanstreek. Ontroerende liedjes over liefdesbrieven in de oorlogstijd, luisteren naar spannende verhalen tot lekkere hapjes eten en zelf brood bakken. Voor het hele gezin is er genoeg te doen.

Sjoerd en de Stapelstad

Vooraf aan de Zaanse Kinderboekenmarkt kunnen kinderen aan de slag met de Sjoerd en de Stapelstad kleurplaat. Of de Stapelstad Minecraft Challenge. De kleurplaten zijn op diverse punten in de stad te vinden en kunnen vooraf worden afgehaald bij stadsboerderij Het Darwinpark. Kinderen kunnen de kleurplaat of Minecraft challenge op de dag zelf inleveren bij de knotsgekke Stapelstad Bouwkeet om kans te maken op een prijsje. 

In de geitenstal wordt op deze dag voorgelezen en ook de stadsdichters zijn van de partij. Naast straatpoëzie kan je op het Fluxus hoofdpodium de hele dag van culturele activiteiten genieten en om 14.30 uur vindt daar de Hotze de Roos prijsuitreiking plaats. De Zaanse Kinderjury heeft drie finalisten bekend gemaakt: Rico van de Berg, Tijs van Marle en Rico Hop.

Muizen? Jawel, muizen!

Op de stadsboerderij wemelt het die dag ook van de muizen. Sam en Julia van het Muizenhuis komen hoogstpersoonlijk een cursus muizendeurtjes-schilderen-voor-beginners geven. Verder bruist en borrelt het bij het kraampje van het Hemlab van de groene materie. Je kan je handen prachtig, onder het genot van een kopje thee, laten beschilderen met Henna of op de foto met Geronimo of Dino. Ook kom je onderweg spontaan zomaar straattheater tegen; Hadjewat en Karagoz zijn een komisch duo bekend van hun traditionele Turkse poppenspel.

Geen zin om te lopen of heb je een lekke band? Geen nood. De ZKBM Express, de elektrische kinderboekentrein, rijdt op de dag zelf door de wijk rondom stadsboerderij Het Darwinpark om kinderen op te pikken en weer netjes thuis af te leveren. Bij de ingang van het Darwinpark krijgen kinderen een plattegrond waarop alle activiteiten te vinden zijn.

De toegang en alle activiteiten zijn gratis. Meer info? Kijk op de facebookpagina van De Zaanse Kinderboekenmarkt.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Open kampioenschap Bommetje springen Algemeen 17 aug, 09:58
Afbeelding
Koor Soglasije zoekt naar nieuwe koorleden Verenigingen 17 aug, 09:38
Afbeelding
Expositie in kerkje De Kemphaan Uit 17 aug, 09:31
Afbeelding
Last-minute training DtD bij AV Zaanland Sport 17 aug, 09:12
Afbeelding
Mini Dam tot Damloop met twee startlocaties Sport 17 aug, 08:21
Afbeelding
Rembrandt by Night in Bullekerk Uitgaan 17 aug, 07:14
Afbeelding
Winkeldief verstopt zich in sloot 112-nieuws 17 aug, 02:32
Afbeelding
Auto te water in Assendelft 112-nieuws 16 aug, 23:42
Afbeelding
Inschrijving eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 geopend Algemeen 16 aug, 15:26
Afbeelding
Open huis bij Volkstuinvereniging Krommenie Algemeen 16 aug, 14:17
Afbeelding
Kalverpolder wandeltocht Algemeen 16 aug, 14:13
Afbeelding
Zaandammer Jan Geerling brengt op sterfdag ode aan The King of Rock and Roll Algemeen 16 aug, 08:14
Afbeelding
‘Zaan de Wandel geeft heel veel energie’ Algemeen 15 aug, 14:37
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief