UITGAANSTIP

‘Lekker in het zonnetje genieten van wat je ziet en hoort’

Uitgaan
Volop optredens en gezelligheid voor jong en ouder op zaterdag 25 juni in het Agathepark.
Volop optredens en gezelligheid voor jong en ouder op zaterdag 25 juni in het Agathepark. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE – “Je moet gewoon op de juiste weer-app kijken. Kijk hier; 25 juni, de hele dag zon met af en toe een wolkje en een aangename temperatuur”, zegt vader Ben Snijder tegen zijn dochter Renée Vrijman. Mooi weer is die dag wel nodig. Want hoe mooi zou het zijn als je heerlijk op een stralende zomerdag kunt genieten van muziek, heerlijk eten en drinken en tal van activiteiten die plaatsvinden op de vijfde editie van het BouleVaart Festival? Pak de agenda en zet hem vast: 25 juni. Van 13.00 tot 23.00 uur is ‘the place to be’ het Agathepark in Krommenie.

Uit je ‘bladerdak’ op het BouleVaart Festival op zaterdag 25 juni in het Agathepark

Foodtrucks, lokaal bier van brouwerij HOOP, vele live optredens, waaronder van Loïs Lane en de Nederpop Allstars, oudhollandse spelen, ponyrijden, yogademonstraties en presentaties van ambachtslieden. Er is van alles te doen.

Opzet acht jaar geleden

“BouleVaart is acht jaar geleden opgezet door vijf vrouwen die iets leuks voor Krommenie op de kaart wilden zetten. Met als doel ambachten en ondernemers voor het voetlicht te brengen. Dat aspect houden we in ere op 25 juni. Zo laat Stuba Grafische Producties uit Assendelft zien hoe ze t-shirts bedrukken. Een dakdekker, schilder en steigerbouwer geven voorlichting over hun vak. Graffiti artist Peter Meijn uit Krommenie presenteert zijn grafische vaardigheden”, licht Renée Vrijman toe.

Het vijfkoppige team dat het Boulevaart Festival organiseert, profiteert gelijk van haar talent als grafisch ontwerpster. Als we aan de stamtafel in haar reclamebureau de opstelling in het Agathepark doornemen, is het heel handig dat er al een overzichtelijke plattegrond is gemaakt waar wat gaat gebeuren.

Twee jaar later…

“Ons laatste festival dateert van 2019. Vanwege corona moesten we twee jaar overslaan”, vertelt Ben die ook werkzaam was als grafisch ontwerper maar nu geniet van zijn pensionering. “Het BouleVaart bestuur bestaat uit Tineke Alberts (voorzitter), Ria Snijder, Robin Kuijt (secretaris), Wouter Meijer (penningmeester) en mijzelf”, zegt Renée. “Mijn vader is vrijwilliger én marktmeester op de dag zelf.”

Nieuwe locatie

Het is handig dat Ben ook secretaris is van de stichting Vrienden van het Agathepark. Want dit stadspark is nu de feestlocatie in plaats van het Vlaar terrein aan de Nauernasche Vaart. Renée: “Deze plek is nu niet meer beschikbaar. Maar in het Agathepark vonden we de perfecte sfeer voor het BouleVaart Festival. Door het hele park gebeurt er wel wat.”

“Maar wel met respect voor de natuur”, vult Ben gelijk aan. “We zorgen er voor dat de kwetsbare planten en struiken worden ontzien.” Het prachtige park, dat nu op z’n mooiste is nu alles in bloei staat, nodigt uit tot heerlijk genieten van het veelzijdige programma. Of je nu als jong gezin komt of als senior met als doel gezellig te kletsen met dorpsgenoten, is er voor ieder wat toe zien of te doen.

Gratis toegang

“Waarom je het BouleVaart Festival zou ‘moeten’ bezoeken? Simpel: waarom niet? Het is gratis toegankelijk. Je kunt meedoen met de vele activiteiten. Cultuur beleven. Gezellig samen met je vrienden babbelen. Of gewoon lekker met je snoet in het zonnetje met een HOOP biertje, of frisje erbij genieten van wat je zien en hoort. Bijvoorbeeld bij een optreden van de feestband Ten Hut. Die zullen hun best doen het publiek ‘door het dak te laten gaan’ met hun optreden. In ons geval is dat dus een bladerdak…”, aldus een enthousiaste Renée.

Voorzieningen

Ook goed om te weten: er is een fietsenstalling, je hoeft bij hoge nood niet eens naar huis en als de maag knort, kun je die vullen bij de vele Foodtrucks. Het BouleVaart Festival begint om 13.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Zie www.boulevaartkrommenie.nl voor de laatste ontwikkelingen.

Lekker chillen met je vrienden, het kan ook op het BouleVaart Festival.